Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Bretkosa. Show all posts
Showing posts with label Bretkosa. Show all posts

Bretkosa - vjershë


Bretkosa

Bretkosa e gjelbër

në bar të njomë jeton

Me ngjyrën e saj

Nga bari s'dallon

vjersha,vjershe,poezi,poezia,per,poezite,vargje,vargje per,poezi per,bretkosat,bretkose,bretkocat,bretkoce,bretkocat,

Bretkosa

Bretkosa e gjelbër

në bar të njomë jeton

Me ngjyrën e saj

Nga bari s'dallon

vjersha,vjershe,poezi,poezia,per,poezite,vargje,vargje per,poezi per,bretkosat,bretkose,bretkocat,bretkoce,bretkocat,

Fabula - Bretkosat kërkojnë mbret

                         Bretkosat kërkojnë mbret
 
 Bretkosat e kënetës jetonin në një rrëmujë të plotë dhe vendosën të kërkonin një mbret.Një trung i madh ra  në mes të kënetës dhe u shpall mbret.Ishte aq i madh dhe aq i rëndë saqë bretkosat trembeshin çdo cast se ai mund t’i plagoste të gjitha nën vete.Më mirë të qëndronin pa mbret.Trungu mbret e la kurorën dhe fronin e tij mbretëror.Kaluan ca kohë dhe në pellgun e bretkosave filloi përsëri rrëmuja.Nuk mund të bënin pa mbret.Erdhi një gjarpër dhe u bë mbret dhe bretkosat u tmerruan.Nuk e donin për mbret.E la dhe gjarpri mbret kurorën dhe fronin e tij.Përsëri në kënetë plasi rrëmuja.Kërkuan përsëri një mbret.Erdhi një lejlek me këmbë të gjata që sapo dëgjonte ndonjë kuitje nxitonte atje dhe e kapte bretkosën me skepin e tij të frikshëm.Bretkosat nuk guxonin më të nxirrnin kokën nga këneta.

fabula per bretkoca, fabule per bretkose, fabula per bretkoca, fabule per bretkoce, fabula per zhaba,fabule per zhabat, bretkosat, bretkocat, bretkoca fabule, fabule shqip, perralla shqipe, perralle shqip, perralleza shqipe, per bretkoca, bretkocat perralleza, perrallezat, bretkoca fabule, fabula bretkoca, fabula bretkosa
                         Bretkosat kërkojnë mbret
 
 Bretkosat e kënetës jetonin në një rrëmujë të plotë dhe vendosën të kërkonin një mbret.Një trung i madh ra  në mes të kënetës dhe u shpall mbret.Ishte aq i madh dhe aq i rëndë saqë bretkosat trembeshin çdo cast se ai mund t’i plagoste të gjitha nën vete.Më mirë të qëndronin pa mbret.Trungu mbret e la kurorën dhe fronin e tij mbretëror.Kaluan ca kohë dhe në pellgun e bretkosave filloi përsëri rrëmuja.Nuk mund të bënin pa mbret.Erdhi një gjarpër dhe u bë mbret dhe bretkosat u tmerruan.Nuk e donin për mbret.E la dhe gjarpri mbret kurorën dhe fronin e tij.Përsëri në kënetë plasi rrëmuja.Kërkuan përsëri një mbret.Erdhi një lejlek me këmbë të gjata që sapo dëgjonte ndonjë kuitje nxitonte atje dhe e kapte bretkosën me skepin e tij të frikshëm.Bretkosat nuk guxonin më të nxirrnin kokën nga këneta.

fabula per bretkoca, fabule per bretkose, fabula per bretkoca, fabule per bretkoce, fabula per zhaba,fabule per zhabat, bretkosat, bretkocat, bretkoca fabule, fabule shqip, perralla shqipe, perralle shqip, perralleza shqipe, per bretkoca, bretkocat perralleza, perrallezat, bretkoca fabule, fabula bretkoca, fabula bretkosa

Namazi

Syzat