Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Kontraksioni izometrik. Show all posts
Showing posts with label Kontraksioni izometrik. Show all posts

Kur paraqitet kontrakcioni i muskujve izometrik dhe izotonik ?

Kur paraqitet kontrakcioni i muskujve izometrik dhe izotonik ?

Kontraksioni izometrik paraqitet atëherë kur muskuli zhvillon fuqinë, por nuk e ndryshon gjatësinë e vet
 

Kontaksioni izotonik (koncentrik) paraqitet atëherë kur pesha e jashtme është më e vogël se fuqia e muskulit që kontraktohet
 

Kontraksioni ekscentrik (muskuli zgjatet)
Kur paraqitet kontrakcioni i muskujve izometrik dhe izotonik ?

Kontraksioni izometrik paraqitet atëherë kur muskuli zhvillon fuqinë, por nuk e ndryshon gjatësinë e vet
 

Kontaksioni izotonik (koncentrik) paraqitet atëherë kur pesha e jashtme është më e vogël se fuqia e muskulit që kontraktohet
 

Kontraksioni ekscentrik (muskuli zgjatet)

Namazi

Syzat