Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Ersilja Çeli. Show all posts
Showing posts with label Ersilja Çeli. Show all posts

Poezia ''Lulet dhe djali'' shkruar nga Ersilja Çeli
Lulet dhe djali


Në parkun e madh
Fëmijët lodrojnë,
Por ka dhe nga ata
Që lulet ngacmojnë.

Lulet shumëngjyrëshe
Na kanë rrethuar,
Por të vjen keq
T’i prekësh me duar.

Një djalë i vogël
Lulet këput,
Iu afrova dhe i fola
Urtë e butë:

- Pse i këput lulet?
S’të vjen gjynah?
-Ç’të duhet ty,
Mos je roje? - më tha

I thash roje nuk jam,
Por lulet i kam xhan,
Me lulet thith aromë,
Ato ajrin e pastrojnë.

Fjalët e mia
Djali i dëgjoi,
Me keqardhje i pa lulet
Dhe më falënderoi.


Ersilja ÇeliLulet dhe djali


Në parkun e madh
Fëmijët lodrojnë,
Por ka dhe nga ata
Që lulet ngacmojnë.

Lulet shumëngjyrëshe
Na kanë rrethuar,
Por të vjen keq
T’i prekësh me duar.

Një djalë i vogël
Lulet këput,
Iu afrova dhe i fola
Urtë e butë:

- Pse i këput lulet?
S’të vjen gjynah?
-Ç’të duhet ty,
Mos je roje? - më tha

I thash roje nuk jam,
Por lulet i kam xhan,
Me lulet thith aromë,
Ato ajrin e pastrojnë.

Fjalët e mia
Djali i dëgjoi,
Me keqardhje i pa lulet
Dhe më falënderoi.


Ersilja Çeli

Poezi per Bleten shkruar nga Ersilja Çeli

Bleta

Degë më degë,
Lule më lule,
Fluturojnë bletët,
Duken si nure.

Nektarin thithin
Dhe nxitojnë,
Që në koshere
Mjaltin ta çojnë.

Është i ëmbël,
Me ngjyrë të artë,
Për shëndetin,
Me vlerë të lartë.

S’ka si bleta punëtore,
E palodhur, shembullore!

Gjithë ditën ajo punon,
Mjaltin ne na e dhuron.

Bleta është si flori,
Kosheret janë si mbretëri!

poezi per bletet,poezi bleta,poezi per bleten,bleta poezi shqip,poezi per bletat
Bleta

Degë më degë,
Lule më lule,
Fluturojnë bletët,
Duken si nure.

Nektarin thithin
Dhe nxitojnë,
Që në koshere
Mjaltin ta çojnë.

Është i ëmbël,
Me ngjyrë të artë,
Për shëndetin,
Me vlerë të lartë.

S’ka si bleta punëtore,
E palodhur, shembullore!

Gjithë ditën ajo punon,
Mjaltin ne na e dhuron.

Bleta është si flori,
Kosheret janë si mbretëri!

poezi per bletet,poezi bleta,poezi per bleten,bleta poezi shqip,poezi per bletat

Poezi per nenen shkruar nga Ersilja ÇeliNënës


Tetë Marsi, ditë e shënuar
Për nënën time,
Që është kaq e çmuar!

Lule të freskëta
Mbaj në duar,
Nënës sime
Për t’ia dhuruar.

Je kaq e shtrenjtë
Moj nënë për mua,
Më solle në jetë,
Sa bota të dua!

Me gëzim më mbush, moj nënë,
Sa herë që të shikoj,
Je gjithçka për mua,
Të dua, të adhuroj.

Këto vargje sot
Nga zemra më burojnë,
Poezinë time
Ty, nënë, ta kushtoj.

Ersilja Çeli

poezi per nenen 2013 poezi per nenen e vdekur poezi per nenen dhe mesuesen malli per nenen loti per nenen poezi per nenen time te dashur poezi per nenen time te dashur poezi per nenen 8 marsi


Nënës


Tetë Marsi, ditë e shënuar
Për nënën time,
Që është kaq e çmuar!

Lule të freskëta
Mbaj në duar,
Nënës sime
Për t’ia dhuruar.

Je kaq e shtrenjtë
Moj nënë për mua,
Më solle në jetë,
Sa bota të dua!

Me gëzim më mbush, moj nënë,
Sa herë që të shikoj,
Je gjithçka për mua,
Të dua, të adhuroj.

Këto vargje sot
Nga zemra më burojnë,
Poezinë time
Ty, nënë, ta kushtoj.

Ersilja Çeli

poezi per nenen 2013 poezi per nenen e vdekur poezi per nenen dhe mesuesen malli per nenen loti per nenen poezi per nenen time te dashur poezi per nenen time te dashur poezi per nenen 8 marsi

Poezi per atdheun shkruar nga Ersilja Çeli
  Atdheu


Atdheu im i dashur,
Me ngjyra si ylber,
I shtrenjtë je për mua,
Je vlerë përmbi vlerë.

Ke male të larta,
Fusha e bregore,
Lumenj të kulluar
E toka pjellore.

Atdheu është i shtrenjtë,
Është vendi ku ke lerë,
Gjithkush ndjehet krenar
Për të kurdoherë.

Në çdo  vend të huaj
Edhe po të shkoj,
Me tokën mëmë
Kurrë s’e ndërroj.

Ndjehem shumë krenare
E mbushem me hare,
Kur them se jam shqiptare,
I shtrenjti im, Atdhe.

Poezi per atdheun, poezi per vendlindjen, vjersh per atdheun, vjerrsh per atdheun, poezi per vendin time, poezi per atdheun tim, atdheu poezi  Atdheu


Atdheu im i dashur,
Me ngjyra si ylber,
I shtrenjtë je për mua,
Je vlerë përmbi vlerë.

Ke male të larta,
Fusha e bregore,
Lumenj të kulluar
E toka pjellore.

Atdheu është i shtrenjtë,
Është vendi ku ke lerë,
Gjithkush ndjehet krenar
Për të kurdoherë.

Në çdo  vend të huaj
Edhe po të shkoj,
Me tokën mëmë
Kurrë s’e ndërroj.

Ndjehem shumë krenare
E mbushem me hare,
Kur them se jam shqiptare,
I shtrenjti im, Atdhe.

Poezi per atdheun, poezi per vendlindjen, vjersh per atdheun, vjerrsh per atdheun, poezi per vendin time, poezi per atdheun tim, atdheu poezi

Namazi

Syzat