Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Hemostaza. Show all posts
Showing posts with label Hemostaza. Show all posts

Çka është Hemostaza ?

 Çka është Hemostaza ?

Hemo-gjak    Stasis-ndalje   ndalje e gjakderdhjes apo ndalje e gjakrrjedhjes.

Hemostaza është sekuenca e ngjarjeve të cilat qojnë deri te ndërprerja e gjakderdhjes duke formuar një tapë stabile hemostatike me fibrinë dhe pllakëza.

Dëmtimi i murit vaskular nxitë vazokonstriksionin kalimtar, lehtësimin e adhezionit të pllakëzave dhe aktivizimin e rrugës ekstrinsike dhe asaj intrinsike të koagulimit.

Formimi i trombusit të pllakëzave ndodhë atëherë kur pllakëzat të ngjiten për faktorin e von Willebrandit i cili është i lidhur për kolagjenin subendotelial, pësojnë ndryshimin e formës dhe degranulim dhe pastaj grumbullohen me pllakëza të tjera. 

ceshte hemostaza, qka osht hemostaza, c'eshte hemostaza, hemostaza shqip,fjala hemostaze shqip, kuptimi i hemostazes shqip, qka osht hemostaza, qfare eshte hemostaza, cfare eshte hemostaza, hemostaza ne shqip, hemostaza mjekesi, mjeksi hemostaza
 Çka është Hemostaza ?

Hemo-gjak    Stasis-ndalje   ndalje e gjakderdhjes apo ndalje e gjakrrjedhjes.

Hemostaza është sekuenca e ngjarjeve të cilat qojnë deri te ndërprerja e gjakderdhjes duke formuar një tapë stabile hemostatike me fibrinë dhe pllakëza.

Dëmtimi i murit vaskular nxitë vazokonstriksionin kalimtar, lehtësimin e adhezionit të pllakëzave dhe aktivizimin e rrugës ekstrinsike dhe asaj intrinsike të koagulimit.

Formimi i trombusit të pllakëzave ndodhë atëherë kur pllakëzat të ngjiten për faktorin e von Willebrandit i cili është i lidhur për kolagjenin subendotelial, pësojnë ndryshimin e formës dhe degranulim dhe pastaj grumbullohen me pllakëza të tjera. 

ceshte hemostaza, qka osht hemostaza, c'eshte hemostaza, hemostaza shqip,fjala hemostaze shqip, kuptimi i hemostazes shqip, qka osht hemostaza, qfare eshte hemostaza, cfare eshte hemostaza, hemostaza ne shqip, hemostaza mjekesi, mjeksi hemostaza

Namazi

Syzat