Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Muhamed Kyçyku

Poema Erveheja- Muhamed Kyçyku-Analizë letrare apo kritikë letrare

Në këtë vepër është e paraqitur jeta e një gruaje e quajtur Erveheja .  Përveç bukurisë ka edhe mençurinë.  Gjth ç ka shkonte mirë derisa burri i saj shkon në kurbet, kunati i saj dëshiron ta bëjë të tijën por nuk mundi sepse hasi në vigjilencën dhe moralin e Ervehesë .  Erveheja është edhe humaniste kur e shpëton nga litari një të huaj duke i paguar 400 dukatë .  Veprës ia humbin vlerën artistike disa fenomene psh: kur anija përmbyset dhe shpëton vetëm ajo, bëhet mjek i syve. Nëse doni analiza letrare të veprave tjera kliko mbi analiza letrare poema erveheja,analiza e vepres Erveheja,koment i poemes erveheja,Analiza e vepres Erveheja,Erveheja analize letrare,kritike letrare Erveheja,Erveheja analiza letrare,veper letrare analize,kritika letrare Erveheja,

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more