Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Planetet

Planetët dhe Toka

Planetet ne Sistemin Diellor ndahen ne dy kategori: planete te ngurte (Merkuri, Aferdita, Toka dhe Marsi) te cilet jane masa shkembore dhe planete te gazte (Jupiteri, Saturni,Urani dhe Neptuni) te cilet kane permasa me gjigande dhe kane perberje te gazte.(psh. helium, hidrogjen etj) Planetet tokësore ndodhen me afer Diellit dhe jane relativisht te vogla. Ato mbeshtillen nga nje qender e ngurte "trualli" qe u jep kuptim emertimit te tyre. Jane mjaft te dendura dhe permbajne shume pak hidrogjen dhe helium.

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more