Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Organizmi

Çka është farmakokinetika ?

 Çka është farmakokinetika ? Farmakokinetika është disiplinë e farmakologjisë që merret me fatin e barit në organizëm. Mund të definohet si pyetje- çka i bën organizmi barit? Farmakokinetika përfshinë   periudhën e kohës nga marrja e barit e deri te arritja e tij në vendin e veprimit dhe eliminimi. Në farmakokinetikë bëjnë pjesë këto procese: absorbimi, distribuimi, metabolizmi dhe eliminimi i barit. cka eshte farmakokinetika, farmakokinetika definicioni, cfare eshte farmakokinetika, 

Çka janë barnat apo ilaçet ?

 Çka janë barnat apo ilaçet ? Barnat apo ilaçet janë substanca kimike të jashtme, të cilat veprojnë në organizmin e gjallë në aspektin e parandalimit, diagnozës dhe trajtimit të sëmundjes. cka jane barnat, cfare jane barnat, ceshte bari, cfare eshte bari, cfare eshte ilaqi, cka eshte ilaqi, qka jane ilaqet, qka jane ilaçet, cfare jane ilaçet, ceshte ilaçi, ceshte ilaci, cka eshte ilaci, qfare jane ilaqet, barnat definicioni, bari definicioni, barnat farmakologji, farmakologjia barnat,

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more