Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Proverbat

Fjalët e urta (proverbat)

Fjalët e urta ( proverbat ) janë fraza të shkurtra që shprehim me pak fjalë fílozofìnë popullore (urtinë popullore). Pikërisht për këtë, ato quhen edhe fjalë të urta. Proverbat janë të përhapur në të gjithë botën dhe nuk ka dyshim se midis tyre hasen edhe ngjashmëri apo identitete.  Megjithatë, çdo popull ka proverbat e tij, të ndërtuara sipas psikologjisë dhe përvojës së tij jetësore, filozofike e historike. Fjalët e urta hasen në formën e një vargu apo të dy deri tri vargjeve si edhe në formën e një fraze në prozë.  Proverbat shqiptarë janë të pasur me mendime dhe shprehin mençurinë popullore të përfituar dhe të përcjellë brez pas brezi.  fjalet e urta shqip,cka jane fjalet e urta,fjale te urta,cfare jane fjalet e urta,fjalet e urta,fjale te urta shqip

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more