Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Alfabeti

Kongresi i Alfabetit të gjuhës shqipe

 Kongresi i Alfabetit të gjuhës shqipe Kongresi i Alfabetit të gjuhës shqipe u mbajt në Manastir në vitin 1908.   Alfabeti i sotëm i gjuhës shqipe u caktua në këtë Kongres, i propozuar nga shoqëria “Bashkimi” e Shkodrës, përfaqësues i të cilës ishte Gjergj Fishta.  Në Kongres edhe shoqëria “Agimi”, e përfaqësuar nga Ndre Mjeda si dhe ajo e Stambollit u paraqitën me propozimet e tyre, por si më i përshtatshëm, nga Komisioni i Alfabetit u pranua ai i “Bashkimit”. kur u mbajt kongresi i alfabetit te gjuhes shqipe, kur u mbajt kongresi i alfabetit, kongresi i alfabetit shqip, mbajtja e kongresit te alfabetit shqip, cilet shoqeri morren pjese ne kongresin e alfabetit shqip, kongresi shqip, alfabeti dhe kongresi, shoqeria bashkimi, bashkimi shqipetar

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more