Skip to main content

Kongresi i Alfabetit të gjuhës shqipe

 Kongresi i Alfabetit të gjuhës shqipe

Kongresi i Alfabetit të gjuhës shqipe u mbajt në Manastir në vitin 1908.
 
Alfabeti i sotëm i gjuhës shqipe u caktua në këtë Kongres, i propozuar nga shoqëria “Bashkimi” e Shkodrës, përfaqësues i të cilës ishte Gjergj Fishta. 

Në Kongres edhe shoqëria “Agimi”, e përfaqësuar nga Ndre Mjeda si dhe ajo e Stambollit u paraqitën me propozimet e tyre, por si më i përshtatshëm, nga Komisioni i Alfabetit u pranua ai i “Bashkimit”.

kur u mbajt kongresi i alfabetit te gjuhes shqipe, kur u mbajt kongresi i alfabetit, kongresi i alfabetit shqip, mbajtja e kongresit te alfabetit shqip, cilet shoqeri morren pjese ne kongresin e alfabetit shqip, kongresi shqip, alfabeti dhe kongresi, shoqeria bashkimi, bashkimi shqipetar
loading...

Lexo edhe:

Postimet e fundit


Popular posts from this blog

Vjershe per 28 nentorin nga Suhejla Topojani - Kaçanik

28 Nëntori

Shumë zemra rënkonin
Shumë lotë pikonin
Shumë fëmijë u vranë
Vetëm se ishin shqiptarë.

Tani erdhi paqja
Tani erdhi liria
Gëzohemi të gjithë
Se erdhi Pavarësia.

Mirë se erdhe Pavarësi
Mirë se erdhe 28 Nëntor
Jemi të gëzuar të gjithë
Të bashkuar e unik

Vjershe apo poezi nga Suhejla Topojani - Kaçanik


vjersha per 28 nentorin,28 nentori vjersha shqip,vjersha dhe poezi per 28 nentorin,28 nentori poezi shqip,vjersha te bukura per 28 nentorin,pavaresine e Shqiperise,shqipnise,

Pranvera në vendin tim

''Pranvera''është një stinë e bukur ku natyra fillon të ngjallet e të gjelbërohet,moti fillon të ngrohet jetë e re fillon të afrohet.

Çdo mëngjes kur zgjohem kënaqem kur shikoj rrezet e diellit që bien në dritare dhe kënaqem poashtu kur dëgjoj cicërimën e zogjve.

Kjo stinë e gëzon çdokënd me gjallërinë dhe bukurinë e saj.

Zogjtëgëzohen shumë sepse tani e kanë më të lehtë jetën,ushqimin dhe strehimin.Disa prej tyre(zogjtë shtegtarë) kthehen nga vendet e largëta si: dallëndyshja,lejleku etj.

Bariu është shumë i gëzuar sepse tani ai ka ku ti kullos bagëtinë dhe ta ruaj më lehtë atë.

Bujku fillon ta mbjellë misrin,domatet,patatet e perime dhe pemë tjera të ndryshme që janë të nevojshme për jetesën e njeriut.

Unë e dua këtë stinë sepse është tejet e bukur dhe në mua ngjall dashuri dhe lumturi shpirtërore.


Lexo edhe nje ese tjeter: Ese per pranveren


Shkruar nga stafi Rapitful.

Ndalohet rreptesisht kopjimi dhe postimi ne nje faqe tjeter


Pranvera në vendin tim .Kjo eshte nje…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more