Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Antiemetikët

Cilat janë barnat kundër vjelljes ?

Antiemetikët
Sipas vendveprimit antiemetikët ndahen në ata që veprojnë në qendrën e të vjellurit në tru( hioscina, dhe disa antihistaminikë ), në zonën kemoreceptore ( metoklopramidi, domperidoni, dhe disa fenotiazina), dhe në ata që veprojnë në stomak ( metoklopramidi, dhe domperidoni ).
H1 bllokatorët ( difenhidramina dhe ciklizina ) mund të shfrytëzohen në sëmundjen e kinetozës.
cilet jane barnat kunder vjelljes,barnat kunder vjelljes,kush jane ilaqet kunder vjelljesh Antiemetikët, Farmakologjia,Barnat kunder vjelljes

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more