Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Analiza e poezisë së Ali Podrimjes

Poezia e Ali Podrimjes-Kritikë letrare apo analizë letrare

                             Poezia e Ali Podrimjes-Kritikë letrare apo analizë letrare Ali Podrimja Poeti Ali Podrimja është një shpirt kërkues. Atë nuk e josh as nuk e mashtron shfaqja e shndritshme e fenomenit të dhënë, por e tërheq thelbi i përmbajtjes së fenomenit dhe përpiqet të depërtojë tek ai me tërë mendimin dhe ndjeshmërinë që e karakterizon.  Duke lexuar poezinë e tij na vijnë në kujtesë disa çaste më shprehëse të poezisë shqiptare të viteve ‘30 me Migjenin në krye.  Nga pikëpamja filozofike dhe etike poeti ka vënë në qendër të motiveve heroin e vet lirik, njeriun e truallit të vet. Poeti i drejtohet me shumë anës vizuele, se sa anës akustike.  Fjalori i tij është një fjalor i peshuar nga aspekti semantik dhe çdo fjalë synon të ketë një domethënie, një koncentrat ideje.  Poeti nuk analizon, por sintetizon.  Organizimi ritmik i vargut përbën një tipar mjaft origjinal të vjershërimit të tij.  Përballë rrëfimit ai vë një rrëfim fort të ngjeshur, një ,

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more