Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Hipoksia

Dëmtimi qelizor dhe adaptimi

Qelizat mund të dëmtohen nga një numër mekanizmash.


Çka shkakton hipoksia dhe nga kush shkaktohet hipoksia ?

Hipoksia shkakton mungesë të prodhimit të ATP-së si pasojë e deficiencës së oksigjenit dhe mund të shkaktohet ngaiskemia, insuficienca kardiopulmonare apo zvogëlimi i kapacitetit oksigjen bartës të gjakut.


Cilat janë shkaktarët kongjenitalë të dëmtimit qelizor ?

shkaktarët kongjenitalë të dëmtimit qelizor përfshihen defektet enzimatike, defektet e proteinave strukturale, çrregullimet kromozomale dhe malformacionet kongjenitale.


Kush mund t'i dëmtojë gjithashtu qelizat ?

Agjentët kimikë, fizikë dhe disbalanset e ushqyeshmërisë gjithashtu mund të dëmtojnë qelizat.


Nga kush varet reagimi i qelizave ndaj ndonjë traume ? 

Reagimi i qelizave ndaj ndonjë traume varet nga gjendja e qelizës dhe lloji i traumës apo atakut


Si mund të shkojë reagimi i qelizave ndaj ndonjë traume ?

Reagimi mund të shkojë nga adaptimi→dëmtim reverzibil→dëmtim ireverzibil deri me vdekje të qelizës.


Cilat…

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more