Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Korja e trurit te madh. Show all posts
Showing posts with label Korja e trurit te madh. Show all posts

Pjesa më e madhe e sipërfaqes së kores së trurit të madh i takon:Pjesa më e madhe e sipërfaqes së kores së trurit të madh i takon:

a) lobus frontalis
b) lobus temporalis
c) lobus parietalis


Pjesa më e madhe e sipërfaqes së kores së trurit të madh i takon:

a) lobus frontalis
b) lobus temporalis
c) lobus parietalis

Koren e trurit të madh e vaskularizojnë:Koren e trurit të madh e vaskularizojnë:

a) arteriet penetruese kortikale dhe kortiko-medullare dhe arteriolet
b) arteriet perforante
c) të dy grupet e përmendura

kush e vaskularizon koren e trurit te madh


Koren e trurit të madh e vaskularizojnë:

a) arteriet penetruese kortikale dhe kortiko-medullare dhe arteriolet
b) arteriet perforante
c) të dy grupet e përmendura

kush e vaskularizon koren e trurit te madh

Namazi

Syzat