Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Natriumi

Çka është tretësira fiziologjike ?

Tretësira fiziologjike është tretësira të cilën e merr personi i sëmurë nëmpërmjet venës së gjakut. Tretësira fiziologjike është tretësirë 5% e klorurit të natriumit ose tretësirë 5% e glukozës (sheqerit të rrushit). qka eshte tretesira fiziologjike,cka eshte tretesira fiziologjike,cka jane tretesirat fiziologjike,cfare jane tretesirat fiziologjike,qka quajme tretesire fiziologjike,cka jane tretesirat fiziologjike,tretesira shqip

Çka është natriumi ?

Metal i butë me ngjyrë të bardhë si të argjendit, që nuk gjendet i lirë në natyrë dhe që nxirret kryesisht nga kripa e gjellës (simboli Na). Kloruri i natriumit kripa e gjellës. Fosfati i natriumit. cka eshte natriumi,natriumi shqip

Sa është koncentrimi i joneve në lëngun brendaqelizor dhe në lëngun jashtëqelizor

Sa është koncentrimi i joneve në lëngun brendaqelizor dhe në lëngun jashtëqelizor ?                                                                      L. brendaqelizor               L. jasht ë qelizor    K +          145   mmol/L                                  5   Na+           10                                             145   Cl –               5                                              119   Ca               2                                                  --   An –         150                                               10 sa eshte koncentrimi i kaliumit ne lengun jashtqelizor, sa eshte koncentrimi i kaliumin ne lengun mbrenda qelizor, koncentrimi i kaliumit ne lengun jashtqelizor, koncentrimi i natriumit ne lengun jashtqelizor, koncentrimi i klorit ne lengun jashtqelizor, koncentrimi i kalciumitne lengun jashtqelizor,koncentrimet e joneve ne lengjet trupore

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more