Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Dermatologjia. Show all posts
Showing posts with label Dermatologjia. Show all posts

Çka është paronihia (paronychia) ?


Paronihia (paronychia) është qelbosje për gjatë buzës së thonit.Këtu lëndimet e vogla janë më së shpeshti fajtor të hyrjes së bakterieve dhe paraqitjes së infekcionit.qka eshte paronihia,qka eshte paronychia

Paronihia (paronychia) është qelbosje për gjatë buzës së thonit.Këtu lëndimet e vogla janë më së shpeshti fajtor të hyrjes së bakterieve dhe paraqitjes së infekcionit.qka eshte paronihia,qka eshte paronychia

Çka është panariciumi ?


Çka është panariciumi ?

Panariciumi, është infekcion i qelbosur i sipërfaqes volare të gishtërinjëve, të cilin më së shpeshti e shkakton stafillokoku piogjen. Portë hyrëse të infekcionit munden me qenë lëndimet e vogla ( të ashtuquajturat mikrotraumat) të gishtërinjëve ( shpimi me therë, kockë, lëndimet gjat pastrimit të thonjëve etj).

qka eshte panariciumi,qfare eshte panariciumi,qka quajme panaricium

Çka është panariciumi ?

Panariciumi, është infekcion i qelbosur i sipërfaqes volare të gishtërinjëve, të cilin më së shpeshti e shkakton stafillokoku piogjen. Portë hyrëse të infekcionit munden me qenë lëndimet e vogla ( të ashtuquajturat mikrotraumat) të gishtërinjëve ( shpimi me therë, kockë, lëndimet gjat pastrimit të thonjëve etj).

qka eshte panariciumi,qfare eshte panariciumi,qka quajme panaricium

Çka është flegmona ?


Çka është flegmona ?

Flegmona ose celulitisi (cellulitis) është inflamacion difuz i indit lidhor të nënlëkurës.qka eshte flegmona,qka jane flegmonat,flegmona shqip,cka eshte flegmona,flegmone

Çka është flegmona ?

Flegmona ose celulitisi (cellulitis) është inflamacion difuz i indit lidhor të nënlëkurës.qka eshte flegmona,qka jane flegmonat,flegmona shqip,cka eshte flegmona,flegmone

Çka eshte turbekulozi lupoz ?


Turbekulozi lupoz është sëmundje kronike e lëkurës,që të shumtën e herëve del në fytyrë,veçanërisht në hundë.

Lexo me shume: Turbekulozi lupoz

qka eshte tuberkulozi lupoz,qka quajme tuberkuloz lupoz,tuberkulozi lupoz,tuberkulozet lupoze 

Turbekulozi lupoz është sëmundje kronike e lëkurës,që të shumtën e herëve del në fytyrë,veçanërisht në hundë.

Lexo me shume: Turbekulozi lupoz

qka eshte tuberkulozi lupoz,qka quajme tuberkuloz lupoz,tuberkulozi lupoz,tuberkulozet lupoze 

Cilat jane elementet strukturale te granulomes sifilitike ?


Cilat jane elementet strukturale te granulomes sifilitike ?

Elementet strukturale te granulomes sifilitike jane:nekroza gumoze,vaskuliti proliferativ, limfocitet.

Cilat jane elementet strukturale te granulomes sifilitike ?

Elementet strukturale te granulomes sifilitike jane:nekroza gumoze,vaskuliti proliferativ, limfocitet.

Si quhet hemorragjia ne siperfaqe te lekures dhe mukozave ?


Si quhet hemorragjia ne siperfaqe te lekures dhe mukozave ?

Hemorragjia ne siperfaqe te lekures dhe mukozave quhet Petechiae.

Si quhet hemorragjia ne siperfaqe te lekures dhe mukozave ?

Hemorragjia ne siperfaqe te lekures dhe mukozave quhet Petechiae.

Pasoje e kujt eshte elastosis solaris ?


Pasoje e kujt eshte elastosis solaris ?

Elastosis solaris eshte pasoje e demtimit te fibroblasteve nga rrezet ultraviolete.

kush e shkakton elastosis solaris

Pasoje e kujt eshte elastosis solaris ?

Elastosis solaris eshte pasoje e demtimit te fibroblasteve nga rrezet ultraviolete.

kush e shkakton elastosis solaris

Çka është Herpesi Labial ?


Herpesi labial,herpesi labial,herpesi i buzes
Herpesi Labial apo herpesi i buzëve
Çka është Herpesi Labial ? 

Herpesi Labial është sëmundje infektive që zakonisht prek apo afekton buzën.


Kush e shkakton Herpesin Labial ?

Herpesi Labial shkaktohet nga virusi i quajtur Herpes Simplex.


Si përhapet dhe cilat janë shenjat dhe simptomat e herpesit labial ?


Në disa raste infeksioni me këtë virus mund të përhapet deri te faqet ose nga brenda buzës dhe shoqërohet me formimin e fshikëzave dhe qeskëzave të vogla të mbushura me një lëng. Këto plagë zakonisht janë të dhimbshme dhe japin shumë të kruajtura.

Personi has apo mund të ketë vështirësi në të folur, për të hapur gojën etj.

Lengu brenda fshikezave ka veti të forta infektive nëse perhapet në pjesën tjeter të buzes, prandaj nuk duhen shtypur, çare ose shpërthyer.

Këto fshikëza shfaqen brenda pak orësh, dhe kur personi zgjohet nga gjumi dhe e shikon veten me një herpes në buzë që ka dale brenda natës, nga ana e popullit quhet si "e djegura e natës" ose "temperaturë e brendshme".

Me kalimin e ditëve fshikëzat dhe lëngu perthahen duke krijuar disa si koricka të thata.

Pas afro një jave korickat bien, dhe poshte tyre formohet lëkurë e re ngjyrë roze e shëndetshme.

Zakonisht Herpesi Labial nuk lë shenja të përhershme mbi buze, perveç rasteve të rralla.


Si ta luftojme,largojmë ose shërojmë herpesin labial apo herpesin e buzëve ?

Antivirali Acikovir është shumë i efektshem në trajtimin e Herpesit Labial apo herpesit të buzëve.

Acikloviri ekziston në formën e tabletave që pihen nga goja ose në formën e pomadave për lyerje lokale të buzës.

Përdorimi i pomadave me Aciklovir përshpejton procesin e shërimit te saj.Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi,Herpesi Labial,herpes i buzeve,herpes labialis,mjekimi,trajtimi,si trajtohet,si mjekohet herpesi labial kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,  
 


Herpesi labial,herpesi labial,herpesi i buzes
Herpesi Labial apo herpesi i buzëve
Çka është Herpesi Labial ? 

Herpesi Labial është sëmundje infektive që zakonisht prek apo afekton buzën.


Kush e shkakton Herpesin Labial ?

Herpesi Labial shkaktohet nga virusi i quajtur Herpes Simplex.


Si përhapet dhe cilat janë shenjat dhe simptomat e herpesit labial ?


Në disa raste infeksioni me këtë virus mund të përhapet deri te faqet ose nga brenda buzës dhe shoqërohet me formimin e fshikëzave dhe qeskëzave të vogla të mbushura me një lëng. Këto plagë zakonisht janë të dhimbshme dhe japin shumë të kruajtura.

Personi has apo mund të ketë vështirësi në të folur, për të hapur gojën etj.

Lengu brenda fshikezave ka veti të forta infektive nëse perhapet në pjesën tjeter të buzes, prandaj nuk duhen shtypur, çare ose shpërthyer.

Këto fshikëza shfaqen brenda pak orësh, dhe kur personi zgjohet nga gjumi dhe e shikon veten me një herpes në buzë që ka dale brenda natës, nga ana e popullit quhet si "e djegura e natës" ose "temperaturë e brendshme".

Me kalimin e ditëve fshikëzat dhe lëngu perthahen duke krijuar disa si koricka të thata.

Pas afro një jave korickat bien, dhe poshte tyre formohet lëkurë e re ngjyrë roze e shëndetshme.

Zakonisht Herpesi Labial nuk lë shenja të përhershme mbi buze, perveç rasteve të rralla.


Si ta luftojme,largojmë ose shërojmë herpesin labial apo herpesin e buzëve ?

Antivirali Acikovir është shumë i efektshem në trajtimin e Herpesit Labial apo herpesit të buzëve.

Acikloviri ekziston në formën e tabletave që pihen nga goja ose në formën e pomadave për lyerje lokale të buzës.

Përdorimi i pomadave me Aciklovir përshpejton procesin e shërimit te saj.Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi,Herpesi Labial,herpes i buzeve,herpes labialis,mjekimi,trajtimi,si trajtohet,si mjekohet herpesi labial kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,  
 

Çka është Hypertrichosis ?
Çka është Hypertrichosis ?

Hypertrichosis është rritje eksesive e qimeve në gjatësi dhe në numër.

Shfaqet tek meshkujt e rritur.


Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,hipertrikoza,hipertrikoze,hipertrikozat 
 Çka është Hypertrichosis ?

Hypertrichosis është rritje eksesive e qimeve në gjatësi dhe në numër.

Shfaqet tek meshkujt e rritur.


Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,hipertrikoza,hipertrikoze,hipertrikozat 
 
Çka është Ulcus molle ?
Çka është Ulcus molle ?

Ulcus molle është sëmundje veneriane që bartet në mënyrë direkte ose indirekte përmes lëkurës ose mukozës së dëmtuar të organeve gjenitale. 


Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,ulcus molle,ulcus molle 
 
Çka është Ulcus molle ?

Ulcus molle është sëmundje veneriane që bartet në mënyrë direkte ose indirekte përmes lëkurës ose mukozës së dëmtuar të organeve gjenitale. 


Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,ulcus molle,ulcus molle 
 

Çka është Donovanoza ?
Çka është Donovanoza ?

Donovanoza është sëmundje kronike granulomatoze që shkakton varrë dhe dëmtime të organeve gjenitale, e që shfaqet më tepër në vendet tropikale dhe  subtropikale.


Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,donovanoza 
 
Çka është Donovanoza ?

Donovanoza është sëmundje kronike granulomatoze që shkakton varrë dhe dëmtime të organeve gjenitale, e që shfaqet më tepër në vendet tropikale dhe  subtropikale.


Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,donovanoza 
 

Çka është Trichomoniasis ?  
Çka është  Trichomoniasis ?


 Trichomoniasis është infeksion protozoal i traktit urogjenital dhe mjaft i shpeshtë sidomos te femrat.


Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,trikomoniaza 
   
Çka është  Trichomoniasis ?


 Trichomoniasis është infeksion protozoal i traktit urogjenital dhe mjaft i shpeshtë sidomos te femrat.


Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,trikomoniaza 
 

Çka është Condyloma acuminata ?
Çka është Condyloma acuminata ? 

Condyloma acuminata është lloj i lythave që shfaqet në sipërfaqe intertrigjinoze, në vendet e lagështa. Shfaqen lythat  në moshën mesatare të të dy gjinit. 


Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka, condyloma acuminata
 
Çka është Condyloma acuminata ? 

Condyloma acuminata është lloj i lythave që shfaqet në sipërfaqe intertrigjinoze, në vendet e lagështa. Shfaqen lythat  në moshën mesatare të të dy gjinit. 


Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka, condyloma acuminata
 

Çka është Chlamydiasis urogenitalis ?

Çka është Chlamydiasis urogenitalis ? 

Chlamydiasis urogenitalis është sëmundje venerike që atakon të dy gjinitë.


Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,Chlamydiasis urogenitalis 
 
Çka është Chlamydiasis urogenitalis ? 

Chlamydiasis urogenitalis është sëmundje venerike që atakon të dy gjinitë.


Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,Chlamydiasis urogenitalis 
 
Çka është Herpes genitalis ?
Çka është Herpes genitalis ? 

Herpes genitalis është sëmundje virale gjenitale që shfaqet me fshikëza dhe me erozione në lëkurë dhe në mukoza të organeve gjenitale.


Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,herpes genitalis,herpesi gjenital
 
Çka është Herpes genitalis ? 

Herpes genitalis është sëmundje virale gjenitale që shfaqet me fshikëza dhe me erozione në lëkurë dhe në mukoza të organeve gjenitale.


Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,herpes genitalis,herpesi gjenital
 

Çka është Urethritis simplex ?
Çka është Urethritis simplex ? 

Urethritis simplex është sëmundje inflamatore e uretrës që manifestohet me sekrecion uretral.Çka është Urethritis simplex ? 

Urethritis simplex është sëmundje inflamatore e uretrës që manifestohet me sekrecion uretral.

Çka është Balanitis ?

Çka është Balanitis ? 

Balanitis është pezmatim i kokës së penisit.

(Balanoposthitis – është pezmatim i kokës dhe i faqës së brendshme të lafshës së penisit).
Çka është Balanitis ? 

Balanitis është pezmatim i kokës së penisit.

(Balanoposthitis – është pezmatim i kokës dhe i faqës së brendshme të lafshës së penisit).

Çka është fimoza ?


Çka është fimoza ?Fimoza është ngushticë e prepuciumit që nuk përvishet ose përvishet me vështirësi mbi glans penis.


Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,fimoza,fimozis,fimoze 
 


Çka është fimoza ?Fimoza është ngushticë e prepuciumit që nuk përvishet ose përvishet me vështirësi mbi glans penis.


Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,fimoza,fimozis,fimoze 
 

Çka është Parafimoza ?
Çka është Parafimoza ?

Parafimoza është gjendje kur prepuciumi gjendet pas corne glansit dhe nuk mund të kthehet përsëri në glans. 


Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,parafimoza,parafimozis 
 Çka është Parafimoza ?

Parafimoza është gjendje kur prepuciumi gjendet pas corne glansit dhe nuk mund të kthehet përsëri në glans. 


Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,parafimoza,parafimozis 
 

Çka është stomatiti ?
Çka është stomatiti ?

Stomatiti është pezmatimi i cipës së hapsirës së gojës.Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,stomatiti,stomatitet,stomatit 
 Çka është stomatiti ?

Stomatiti është pezmatimi i cipës së hapsirës së gojës.Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,stomatiti,stomatitet,stomatit 
 

Namazi

Syzat