Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Çka është Herpesi Labial ?


Herpesi labial,herpesi labial,herpesi i buzes
Herpesi Labial apo herpesi i buzëve
Çka është Herpesi Labial ? 

Herpesi Labial është sëmundje infektive që zakonisht prek apo afekton buzën.


Kush e shkakton Herpesin Labial ?

Herpesi Labial shkaktohet nga virusi i quajtur Herpes Simplex.


Si përhapet dhe cilat janë shenjat dhe simptomat e herpesit labial ?


Në disa raste infeksioni me këtë virus mund të përhapet deri te faqet ose nga brenda buzës dhe shoqërohet me formimin e fshikëzave dhe qeskëzave të vogla të mbushura me një lëng. Këto plagë zakonisht janë të dhimbshme dhe japin shumë të kruajtura.

Personi has apo mund të ketë vështirësi në të folur, për të hapur gojën etj.

Lengu brenda fshikezave ka veti të forta infektive nëse perhapet në pjesën tjeter të buzes, prandaj nuk duhen shtypur, çare ose shpërthyer.

Këto fshikëza shfaqen brenda pak orësh, dhe kur personi zgjohet nga gjumi dhe e shikon veten me një herpes në buzë që ka dale brenda natës, nga ana e popullit quhet si "e djegura e natës" ose "temperaturë e brendshme".

Me kalimin e ditëve fshikëzat dhe lëngu perthahen duke krijuar disa si koricka të thata.

Pas afro një jave korickat bien, dhe poshte tyre formohet lëkurë e re ngjyrë roze e shëndetshme.

Zakonisht Herpesi Labial nuk lë shenja të përhershme mbi buze, perveç rasteve të rralla.


Si ta luftojme,largojmë ose shërojmë herpesin labial apo herpesin e buzëve ?

Antivirali Acikovir është shumë i efektshem në trajtimin e Herpesit Labial apo herpesit të buzëve.

Acikloviri ekziston në formën e tabletave që pihen nga goja ose në formën e pomadave për lyerje lokale të buzës.

Përdorimi i pomadave me Aciklovir përshpejton procesin e shërimit te saj.Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi,Herpesi Labial,herpes i buzeve,herpes labialis,mjekimi,trajtimi,si trajtohet,si mjekohet herpesi labial kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,  
 


Herpesi labial,herpesi labial,herpesi i buzes
Herpesi Labial apo herpesi i buzëve
Çka është Herpesi Labial ? 

Herpesi Labial është sëmundje infektive që zakonisht prek apo afekton buzën.


Kush e shkakton Herpesin Labial ?

Herpesi Labial shkaktohet nga virusi i quajtur Herpes Simplex.


Si përhapet dhe cilat janë shenjat dhe simptomat e herpesit labial ?


Në disa raste infeksioni me këtë virus mund të përhapet deri te faqet ose nga brenda buzës dhe shoqërohet me formimin e fshikëzave dhe qeskëzave të vogla të mbushura me një lëng. Këto plagë zakonisht janë të dhimbshme dhe japin shumë të kruajtura.

Personi has apo mund të ketë vështirësi në të folur, për të hapur gojën etj.

Lengu brenda fshikezave ka veti të forta infektive nëse perhapet në pjesën tjeter të buzes, prandaj nuk duhen shtypur, çare ose shpërthyer.

Këto fshikëza shfaqen brenda pak orësh, dhe kur personi zgjohet nga gjumi dhe e shikon veten me një herpes në buzë që ka dale brenda natës, nga ana e popullit quhet si "e djegura e natës" ose "temperaturë e brendshme".

Me kalimin e ditëve fshikëzat dhe lëngu perthahen duke krijuar disa si koricka të thata.

Pas afro një jave korickat bien, dhe poshte tyre formohet lëkurë e re ngjyrë roze e shëndetshme.

Zakonisht Herpesi Labial nuk lë shenja të përhershme mbi buze, perveç rasteve të rralla.


Si ta luftojme,largojmë ose shërojmë herpesin labial apo herpesin e buzëve ?

Antivirali Acikovir është shumë i efektshem në trajtimin e Herpesit Labial apo herpesit të buzëve.

Acikloviri ekziston në formën e tabletave që pihen nga goja ose në formën e pomadave për lyerje lokale të buzës.

Përdorimi i pomadave me Aciklovir përshpejton procesin e shërimit te saj.Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi,Herpesi Labial,herpes i buzeve,herpes labialis,mjekimi,trajtimi,si trajtohet,si mjekohet herpesi labial kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme, quhet, kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,definicioni,definimi,cka kuptojme me termin, cfare do te thote fjala, c’ka,  
 

loading...

Related Posts :Namazi

Syzat