Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Pjeset e ligjerates

Çka është emri ?

Emri është pjesë e ndryshueshme e ligjëratës , që emërton diçka. Mësoni më shumë rreth gramatikës duke klikuar gramatika cka eshte emri,ceshte emri,emri shqip,cfare eshte emri,cka quajme emer,cfare quajme emer,emer shqip,emri shqip,emri gramatike,qka quajme gramatike,gramatika shqip,gramatika shqip,emri domethenja,domethenja e emrit

Pjesët e ligjëratës

• Pjesët e ligjëratës janë: Emri ; Numërori ; Mbiemri ; Lidhëza ; Përemri ; Pjesëza ; Folja ; Parafjala ; Ndajfolja ; Pasthirrma . • Disa prej tyre janë të ndryshueshme, si: Emri , Mbiemri , Përemri , Folja , Numërori , sepse e ndryshojnë formën e tyre gjatë përdorimit në fjali; kurse të tjerat janë të pandryshueshme, si: Ndajfolja ,  Lidhëza , Pjesëza , Parafjala , Pasthirrma , sepse nuk ndryshojnë formën e tyre gjatë përdorimit në fjali. cilat jane pjeset e ligjerates,pjest e ligjerates shqip,pjeset e ndryshueshme te ligjerates,ligjerata shqip,pjest e ligjerates gramatike,gramatika shqip,pjeset e pandryshueshme te gramatikes,gramatika pjest e pandryshueshme te ligjerates,pjeset e ndryshueshme te ligjerates

Çka quajmë pjesë të ligjeratës dhe cilat/cilët janë pjesë e ligjeratës?

 Çka quajmë pjesë të ligjeratës dhe cilat/cilët janë pjesë e ligjeratës? Fjalët e ndryshueshme dhe të pandyshueshme që përdoren gjatë të folurit ose gjatë të shkruarit janë gjithsej njëmbëdhjetë dhe i quajmë pjesë të ligjeratës. Të ndryshueshme janë: emri, mbiemri, përemri, nyja, folja dhe numërori. Të pandryshueshme janë: ndajfoljet, parafjalët, lidhëzat, pjesëzat dhe pasthirrmat. pjeset e ligjerates, cilat jane pjeset e ligjerates, qka eshte ligjerata, cilat jane pjest e ligjerates, pjest e ndryshueshme te ligjerates, ligjerata, cilat jane pjeset e pandryshueshme te ligjerates, cfare eshte pjesa e ligjerates,qka osht pjesa e ligjerates 

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more