Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Pasqyra e të rrëfyemit

Pjetër Budi (1566 - 1622)

Pjetër Budi (1566 - 1622)

Pjetër Budi lindi rreth vitit 1566 në fshatin Guri i Bardhë, rrethi i Matit.
Mësimet e para i bëri pranë klerit të vendit. Në moshën 21-vjeçare u emërua prift. 
Disa vjet punoi në vise të ndryshme të Kosovës, kurse në vitin 1599 u emërua vikar i përgjithshëm i Serbisë. 
Në vitin 1618 Budi arriti të nxjerrë nga shtypi librin e tij të parë “Doktrina e Krishtenë”. 
Në vitin 1621 ai botoi librin e dytë “Pasqyra e të rrëfyemit” dhe të tretin “Rituali roman”. 

Këta libra autori i firmos si peshkop i Zadrimës.

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more