Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Barnat kunder vjelljes. Show all posts
Showing posts with label Barnat kunder vjelljes. Show all posts

Cilat janë barnat kundër vjelljes ?Antiemetikët

Sipas vendveprimit antiemetikët ndahen në ata që veprojnë në qendrën e të vjellurit në tru ( hioscina, dhe disa antihistaminikë ), në zonën kemoreceptore ( metoklopramidi, domperidoni, dhe disa fenotiazina), dhe në ata që veprojnë në stomak ( metoklopramidi, dhe domperidoni ).

H1 bllokatorët ( difenhidramina dhe ciklizina ) mund të shfrytëzohen në sëmundjen e kinetozës.

cilet jane barnat kunder vjelljes,barnat kunder vjelljes,kush jane ilaqet kunder vjelljesh Antiemetikët, Farmakologjia,Barnat kunder vjelljes


Antiemetikët

Sipas vendveprimit antiemetikët ndahen në ata që veprojnë në qendrën e të vjellurit në tru ( hioscina, dhe disa antihistaminikë ), në zonën kemoreceptore ( metoklopramidi, domperidoni, dhe disa fenotiazina), dhe në ata që veprojnë në stomak ( metoklopramidi, dhe domperidoni ).

H1 bllokatorët ( difenhidramina dhe ciklizina ) mund të shfrytëzohen në sëmundjen e kinetozës.

cilet jane barnat kunder vjelljes,barnat kunder vjelljes,kush jane ilaqet kunder vjelljesh Antiemetikët, Farmakologjia,Barnat kunder vjelljes

Namazi

Syzat