Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Viktor Hygo

Viktor Hygo - Biografia

Lindi : më 1802 në Bezanson,Francë lindore
Familja:Intelektuale, i ati general i Napoleon Bonapartës , e ëma grua aristokrate rojaliste.
Si fëmijë jetoi në Francë ,Spanjë dhe Itali.
Aktivitetet: Shërbeu si ushtarak i Napoleonit,më 1812 kthehet në Paris vazhdon jetën me familjen,regjistrohet në kolegjin Kordie.
Më 1817 mer pjesë në konkursin e Akademisë Franceze ku mer vendin e parë.
Studioi në fakultetin politeknik dhe përfundoi në drejtësi.Më 1841 u bë anëtarë i akademisë Franceze.
Më 1848 u zgjodh Hugo në parlament nga Luigj Napoleoni III,nipi i Bonapartës.

Vdiq më 1885 
viktor hygo biografia,jeta,kur lindi viktor hygo,kur vdiq,kur vdic viktor hygo,ku lindi,ne cilin vend lindi

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more