Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Homeostaza. Show all posts
Showing posts with label Homeostaza. Show all posts

Kush janë rregullatorë kryesor të homeostazës së kalciumit në organizëm ?


Kush janë rregullatorë kryesor të homeostazës së kalciumit në organizëm ?

Rregullatorë kryesor të homeostazës së kalciumit në organizëm janë: vitamina D, parathormoni dhe kalcitonina.

Kush janë rregullatorë kryesor të homeostazës së kalciumit në organizëm ?

Rregullatorë kryesor të homeostazës së kalciumit në organizëm janë: vitamina D, parathormoni dhe kalcitonina.

Çka është homeostaza sipas fiziologut amerikan Walter Cannon ?

Çka është homeostaza sipas fiziologut amerikan Walter Cannon ?

Sipas fiziologut amerikan Walter Cannon homeostaza është aftësia që ka organizmi ynë për të ruajtur relativisht të pandryshueshme kushtet e mjedisit të brendshëm ndërkohë që mjedisi i jashtëm është në ndryshim të vazhdueshëm.

Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme,kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,homeostaza,homeostazis, homeostaza,homestaza,Fiziologjia, fiziologjia e njeriut,fiziologji te dhena,pytje, pergjigje, fiziologjia mjekesore test,teste, fiziologji,mjekesore,
 

Çka është homeostaza sipas fiziologut amerikan Walter Cannon ?

Sipas fiziologut amerikan Walter Cannon homeostaza është aftësia që ka organizmi ynë për të ruajtur relativisht të pandryshueshme kushtet e mjedisit të brendshëm ndërkohë që mjedisi i jashtëm është në ndryshim të vazhdueshëm.

Cka,qka,ceshte,cfare,qeshte,çka,çfarë,domethene,dmth, do te thote, definicioni, perkufizimi,shpjegimi, kuptojm,shqip,nenkuptojm,nenkuptimi, eshte,quajme,kuptimi i fjales, domethnja e fjales, jane, kuptojme me fjalen, termi,paraqet, kuptimi, paraqesin, nocioni, perkufizimi,paraqet,perkufizon,homeostaza,homeostazis, homeostaza,homestaza,Fiziologjia, fiziologjia e njeriut,fiziologji te dhena,pytje, pergjigje, fiziologjia mjekesore test,teste, fiziologji,mjekesore,
 

Namazi

Syzat