Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Distilimi. Show all posts
Showing posts with label Distilimi. Show all posts

Çfarë është distilimi ?


Distilimi është metodë me të cilën bëhet ndarja e një ose më shumë substancave të tretshme nga tretësi. 

Substancat që ndahen me distilim mund të jenë të ngurta ose të lëngëta si p.sh., distilimi i ujit nga gurkali; distilimi i alkoolit nga uji etj. 

Distilimi bazohet në veçimin e përbërësve të tretur nga përzierja për shkak të temperaturave të ndryshme të avullimit të tyre. 


Distilimi është shndërrim i një lëngu në avull dhe më pas kondensimi i vullit me anë të ftohjes. 

qka eshte distilimi,cka eshte distilimi,ceshte distilimi,cfare eshte distilimi

Distilimi është metodë me të cilën bëhet ndarja e një ose më shumë substancave të tretshme nga tretësi. 

Substancat që ndahen me distilim mund të jenë të ngurta ose të lëngëta si p.sh., distilimi i ujit nga gurkali; distilimi i alkoolit nga uji etj. 

Distilimi bazohet në veçimin e përbërësve të tretur nga përzierja për shkak të temperaturave të ndryshme të avullimit të tyre. 


Distilimi është shndërrim i një lëngu në avull dhe më pas kondensimi i vullit me anë të ftohjes. 

qka eshte distilimi,cka eshte distilimi,ceshte distilimi,cfare eshte distilimi

Namazi

Syzat