Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Kornea. Show all posts
Showing posts with label Kornea. Show all posts

Keratometri përcakton :


Keratometri përcakton :

a.    Trashësinë e kornesë
b.    Thellësinë e odës së përparme
c.    Fuqinë thyese të kornesë


Keratometri përcakton :

a.    Trashësinë e kornesë
b.    Thellësinë e odës së përparme
c.    Fuqinë thyese të kornesë

Ekzaminimi i kornesë bëhet me :


Ekzaminimi i kornesë bëhet me :

a.    Oftalmoskop
b.    Biomikroskop
c.    Dritë të mjaftushme, llupë zmadhuese dhe biomikroskop

Ekzaminimi i kornesë bëhet me :

a.    Oftalmoskop
b.    Biomikroskop
c.    Dritë të mjaftushme, llupë zmadhuese dhe biomikroskop

Te kornea ekzaminohet :


Te kornea ekzaminohet :

a.    Forma dhe madhësia
b.    Tejdukshmeria, lagështia, sensibiliteti
c.    Të gjitha

Lexo më shumë:Kornea

 

Te kornea ekzaminohet :

a.    Forma dhe madhësia
b.    Tejdukshmeria, lagështia, sensibiliteti
c.    Të gjitha

Lexo më shumë:Kornea

 

Keratiti është inflamacion i :


Keratiti është inflamacion  i :

a.    Kornesë
b.    Konjunktivës
c.    Lensit

Lexo më shumë:Kornea


qka eshte keratiti,cka eshte keratiti,ceshte keratiti,cfare eshte keratiti,qka quajme keratit

Keratiti është inflamacion  i :

a.    Kornesë
b.    Konjunktivës
c.    Lensit

Lexo më shumë:Kornea


qka eshte keratiti,cka eshte keratiti,ceshte keratiti,cfare eshte keratiti,qka quajme keratit

Te glaukoma akute kornea është :


Te glaukoma akute kornea është :

a.    E tejdukshme
b.    E turbullt
c.    E rrafshtëTe glaukoma akute kornea është :

a.    E tejdukshme
b.    E turbullt
c.    E rrafshtë


Pacienti me glaukomë akute i sheh ngjyrat e ylberit :


Pacienti me glaukomë akute i sheh  ngjyrat e ylberit :

a.    Për shkak të edemese së kornesë
b.    Për shkak të eksudacionit në odën e përparme
c.    Për shkak të midriazësPacienti me glaukomë akute i sheh  ngjyrat e ylberit :

a.    Për shkak të edemese së kornesë
b.    Për shkak të eksudacionit në odën e përparme
c.    Për shkak të midriazës


Sideroza e kornesë largohet me :


Sideroza e kornesë largohet me :

a.    Shperlarje të syrit me tretje fiziologjike
b.    Gëryerrje me lancetë ose gjeiperë
c.    Nuk ka nevojeë të largohet

Sideroza e kornesë largohet me :

a.    Shperlarje të syrit me tretje fiziologjike
b.    Gëryerrje me lancetë ose gjeiperë
c.    Nuk ka nevojeë të largohet

Ngjyrosja me fluoresceinë bëhet në raste kur dyshohet në :


Ngjyrosja me fluoresceinë bëhet në raste kur dyshohet në :

a.    Dëmtim të epitelit të kornesë
b.    Pengesë të eliminimit të lotit
c.    Inflamacion të irisit.


Ngjyrosja me fluoresceinë bëhet në raste kur dyshohet në :

a.    Dëmtim të epitelit të kornesë
b.    Pengesë të eliminimit të lotit
c.    Inflamacion të irisit.

Turbullimi i kornesë dhe nekroza e konjunktivës lajmërohen te :


Turbullimi i kornesë dhe nekroza e konjunktivës lajmërohen te :

a.    Djegiet e gradës së parë
b.    Djegiet e gradës së dytë
c.    Djegiet e gradës së tretë

Turbullimi i kornesë dhe nekroza e konjunktivës lajmërohen te :

a.    Djegiet e gradës së parë
b.    Djegiet e gradës së dytë
c.    Djegiet e gradës së tretë

Erozioni i kornesë percillet me :


Erozioni i kornesë percillet me :

a.      Dhembje, fotofobi dhe lotim
b.       Nuk ka dhembje
c.      Ka vetëm lotim
   

Erozioni i kornesë percillet me :

a.      Dhembje, fotofobi dhe lotim
b.       Nuk ka dhembje
c.      Ka vetëm lotim
   

Nëse pacienti ka erozion të kornesë duhet të bëhet :


Nëse pacienti ka erozion të kornesë duhet të bëhet :

a.    Shpërlarja e syrit
b.    Rtg grafia e orbitës
c.    Rrotullimi i kapakut dhe largimi i copës së huaj, nëse ekziston


Nëse pacienti ka erozion të kornesë duhet të bëhet :

a.    Shpërlarja e syrit
b.    Rtg grafia e orbitës
c.    Rrotullimi i kapakut dhe largimi i copës së huaj, nëse ekziston

Në rastet me erozion të kornesë ekziston rreziku nga :


Në rastet me erozion të kornesë ekziston rreziku nga :

a.    Zhvillimi i ulcerës piogjene
b.    Zhvillimi i keratitit herpetik
c.    Nuk paraqet ndonjë rrezik

Në rastet me erozion të kornesë ekziston rreziku nga :

a.    Zhvillimi i ulcerës piogjene
b.    Zhvillimi i keratitit herpetik
c.    Nuk paraqet ndonjë rrezik

Copat e huaja inerte në korne, si : qelqi, baruti, guri etj.duhet :


Copat e huaja inerte në korne, si : qelqi, baruti, guri etj.duhet :

a.    Doemos të largohen
b.    Të largohen vetëm kur largimi i tyre nuk e dëmton kornenë
c.    Nuk duhet të largohen


Copat e huaja inerte në korne, si : qelqi, baruti, guri etj.duhet :

a.    Doemos të largohen
b.    Të largohen vetëm kur largimi i tyre nuk e dëmton kornenë
c.    Nuk duhet të largohen

Nëse integriteti i sklerës dhe kornesë është i ruajtur nga kontuzioni pësojnë :


Nëse integriteti i sklerës dhe kornesë është i ruajtur nga kontuzioni pësojnë :

a.    Konjunktiva
b.    Kapaket
c.    Strukturat e brendshme të syrit

Nëse integriteti i sklerës dhe kornesë është i ruajtur nga kontuzioni pësojnë :

a.    Konjunktiva
b.    Kapaket
c.    Strukturat e brendshme të syrit

Namazi

Syzat