Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Corpus callosum. Show all posts
Showing posts with label Corpus callosum. Show all posts

Corpus callosum i vendosur në rrafshinën mediosagitale përbëhet nga pjesët e dhëna më poshtë:


Corpus callosum i vendosur në rrafshinën mediosagitale përbëhet nga pjesët e dhëna më poshtë:

a) rostrum, genu, truncus, septum pellucidum dhe splenium corporis callosi
b) rostrum, genu, truncus dhe splenium corporis callosi
c) rostrum, genu, truncus, splenium dhe cauda corporis callosi

Corpus callosum i vendosur në rrafshinën mediosagitale përbëhet nga pjesët e dhëna më poshtë:

a) rostrum, genu, truncus, septum pellucidum dhe splenium corporis callosi
b) rostrum, genu, truncus dhe splenium corporis callosi
c) rostrum, genu, truncus, splenium dhe cauda corporis callosi

Pjesa më masive e corpus callosum është:Pjesa më masive e corpus callosum është:

a) genu corporis callosi
b) truncus corporis callosi
c) splenium corporis callosi


Pjesa më masive e corpus callosum është:

a) genu corporis callosi
b) truncus corporis callosi
c) splenium corporis callosi

Komisura më e madhe ndërhemisferike e trurit të madh (telencephalon) është:Komisura më e madhe ndërhemisferike e trurit të madh (telencephalon) është:

a) corpus callosum
b) commissura fornicis
c) commissura cerebri anterior

cila eshte komisura me e madhe,kush eshte komisura me e madhe e trurit te madh,


Komisura më e madhe ndërhemisferike e trurit të madh (telencephalon) është:

a) corpus callosum
b) commissura fornicis
c) commissura cerebri anterior

cila eshte komisura me e madhe,kush eshte komisura me e madhe e trurit te madh,

Namazi

Syzat