Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Nefrologjia

Çka është poliuria ?

 Çka është poliuria ? Poliuria është shtim i diurezës për shkak të hipersekrecionit renal.  Paraqitet gjatë diabetit sheqeror dhe insipid, gjatë eliminimit të edemave dhe si dukuri kompensatore te nefriti kronik dhe nefroskleroza. cka eshte poliuria, cfare eshte poliuria, cka kuptojme me poliuri, cfare eshte poliuri, qka kuptojme me poliuri, qka quajme me poliuri, poliuria, poliuria shqip

Çka është anuria?

Çka është anuria? Anuria   është ndërprerje e plotë e sekrecionit të veshkave.  Shkaqet janë të njëjta me ato që shkaktojnë oligurinë , por të shkallës më të rëndë.  Duhet dalluar anurinë nga retencioni i urinës që paraqitet te pareza e fshikëzës urinare, gjendjet pa vetëdije dhe sëmundjet e rënda infektive. cka eshte anuria, ceshte anuria, cfare eshte anuria, cka kuptojme me anuri, anuria kuptimi, cfare kuptojme me anuri, anuria kuptimi i saj, anuri

Çka është pesha specifike e urinës dhe sa është tek personat e shëndoshë ?

Çka është pesha specifike e urinës dhe  sa është tek personat e shëndoshë ? Te personat e shëndoshë, në dietë të zakonshme, pesha specifike e urinës së mbledhur për 24 orë është 1014-1026.   Pesha specifike tregon aftësinë e veshkës për hollim ose përqendrim të urinës, varësisht nga nevojat e organizmit për ujë.   Matet me urinometrin e Vogel-it. pesha specifike e urines, cka eshte pesha specifike e urines, urina dhe pesha specifike, cfare eshte pesha specifike e urines, sa eshte pesha e urines, urina dhe pesha, pesha e urines, urina specifike, urina pesha specifike mjekesi, mjekesi urina

Çka është Izostenuria ?

 Çka është Izostenuria ? Izostenuria është humbja e plotë e aftësisë koncentruese të veshkës që përcillet me ekskretim të urinës me peshë konstante specifike të njëjtë me atë të urinës primare (rreth 1010).  Paraqitet te sëmundjet e rënda të veshkave në stadin e avansuar të nefritit kronik dhe të nefrosklerozës. cka eshte izostenuria, cfare eshte izostenuria, ceshte izostenuria, c'eshte izostenuria, cka eshte izostenuri, izostenuria shqip, izostenuri definicion, izostenuria mjekesi, mjeksi izostenuria stenuria, qeshte izostenuria, aftesia koncentruese e veshkes, nefriti kronik, nefroskleroza

Ushqimi dhe insuficienca kronike renale

Ushqimi dhe insuficienca kronike renale Dieta përbëhet nga marrja e reduktuar e proteinave , natriumit (nëpërmjet kripës së kuzhinës ), kaliumit, fosforit dhe lëngjeve, dhe rritjen e konsumimit të karbohidrateve dhe yndyrërave. Çfarë duhet të kufizohet dhe pse? Proteinat —reduktimi i proteinave në ushqim mund të çojë në uljen e  uresë në gjak e cila është produkt përfundimtar i metabolizmit proteinik në organizëm dhe veshkët e dëmtuara nuk mund ta eliminojnë atë. Këtu marrin pjesë ushqimet si: mishi i pulave, peshku, vezët, qumështi dhe prodhimet e qumështit. Fosfori - veshkët e dëmtuara nuk mund ta eliminojnë dhe prandaj rritet përqëndrimi i tij në gjak. Kjo mund të shkaktojë reabsorbimin e kalciumit nga eshtrat dhe të çojë në osteoporozë . Ushqimet që përmbajnë sasi më të mëdha të fosforit janë qumështi dhe produktet e qumështit, fasulet, bizelet dhe dredhëzat. Gjithashtu, gjendet edhe në lëngjet si kakao, kola etj. Natriumi - rritja e natriumit në organizë

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more