Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Kardiologjia. Show all posts
Showing posts with label Kardiologjia. Show all posts

Për çka përdoret elektrokardiograma ?

Elektrokardiograma perdoret për të treguar :

- Nëse ka ndonjë të rrahur zemre anormale ose aritmi
- Nëse ka një ulje të ushqimit të zemres me gjak ose oksigjen
- Nëse ka ndodhur një atak kardiak në të shkuarën ose është duke ndodhur
- Për gjetjen se cila pjesë e zemrës është dëmtuar
- Nëse ka miokardit apo inflamacion të miokardit


pse perdoret ekg-ja,pse perdoret elektrokardiograma,
Elektrokardiograma perdoret për të treguar :

- Nëse ka ndonjë të rrahur zemre anormale ose aritmi
- Nëse ka një ulje të ushqimit të zemres me gjak ose oksigjen
- Nëse ka ndodhur një atak kardiak në të shkuarën ose është duke ndodhur
- Për gjetjen se cila pjesë e zemrës është dëmtuar
- Nëse ka miokardit apo inflamacion të miokardit


pse perdoret ekg-ja,pse perdoret elektrokardiograma,

Çka është koarktacioni i aortës ?Çka është koarktacioni i aortës ?

Koarktacioni i aortës është ngushtim i lindur i aortës në regjionin e istmusit të aortës,më së shpeshti nën ndarjen e arteries subklavia të majtë.

qka eshte korktacioni i aortes,aorta dhe koartkacioni shqip 


Çka është koarktacioni i aortës ?

Koarktacioni i aortës është ngushtim i lindur i aortës në regjionin e istmusit të aortës,më së shpeshti nën ndarjen e arteries subklavia të majtë.

qka eshte korktacioni i aortes,aorta dhe koartkacioni shqip 

Çka është Bradikardia ?Bradikardia  është ngadalsimi i punës së zemrës për shkak të veprimit frenues në zemër dhe në qendrën respiratore të hiperkapnisë së lartë.


cka eshte bradikardia,ceshte bradikardia,cfare eshte bradikardia,bradikardia shqip,bradikardi shqip,qka quajme bradikardi,bradikardia shqip,qfare eshte bradikardia,bradikardia mjekesi,bradikardi mjekesi


Bradikardia  është ngadalsimi i punës së zemrës për shkak të veprimit frenues në zemër dhe në qendrën respiratore të hiperkapnisë së lartë.


cka eshte bradikardia,ceshte bradikardia,cfare eshte bradikardia,bradikardia shqip,bradikardi shqip,qka quajme bradikardi,bradikardia shqip,qfare eshte bradikardia,bradikardia mjekesi,bradikardi mjekesi

Namazi

Syzat