Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Tensioni i gjakut

Tensioni i ulët i gjakut

Tensioni i ulët i gjakut është një dukuri joshqetësuese dhe zakonisht është normale dhe kalimtare. 
Shkaku kryesor për uljen e tensionit te gjakut është zakonisht marrja e disa medikamenteve siç janë ato për uljen e tensionit te larte, ushqimi i keq që çon në varfërimin e gjakut (anemi), prekja nga disa lloj sëmundjesh të tjera si diarrea, hemoragjitë , etj.


Lexo edhe:Tensioni i lartë i gjakut


Burimi : www.mjekesiabimorearabe.com

Tensioni i lartë i gjakut

Tensioni i larte i gjakut është një semundje shumë e përhapur dhe në shumicen e rasteve përbën rrezik veçanerisht tek te vegjelit. 
Prej shkaqeve te kesaj semundje jane problemet e zemres, semundjet e gjendrave dhe tumoreve, gjendja shpirterore dhe nervore, marrja e disa ilaçeve siç jane ilaçet per parandalimin e shtatzanise tek femrat, arterioskleroza, e cila konsiderohet si shkaku me i madh i ngritjes se tensionit te gjakut, dhe kjo ne shumicen e rasteve ndodh per shkak te rritjes se sasise se yndyrave nen intimen e arterieve, dhe ketu, arteria e prekur nga skleroza eshte shume e ndieshme dhe preket nga tensioni nervor sa here qe rrjeti nervor perballet me ndonje reagim shpirteror, gje e cila shkakton rritjen e tensionit te gjakut. 
Nese arteriet e veshkave preken nga skleroza, kjo çon ne atrofi dhe dobesim te funksioneve te veshkave dhe si rrjedhoje, ne ngritjen dukshem e tensionit te gjakut.


Postime të ngjashme:

Tensioni i ulët i gjakut
Burimi : www.mjekesiabimorearabe.co…

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more