Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Aforizma

AFORIZMA PER FEMRAT

Po deshe të hakmerresh kundër një gruaje, lëvdo në sytë e saj një grua tjetër. Frashëri Femra është mbretëreshë e botës, por skllave e dëshirave. Balzaku Kërko femrën që të pëlqen ty, e jo të tjerëve. Rumune Ekzistojnë vetëm dy lloje femrash: ato që flasin gjithmonë dhe ato që nuk heshtin kurrë. Uajldi Te femra gjithçka është zemër, bile edhe koka. Rihteri S'ka njeri që gruas së vet i duket i mençur. A.Dode T'ia besosh fshehtësinë gruas është njësoj si t'i fshehësh të hollat nën xham. Publie Sir Topat në luftë e femrat në shtëpi gjithmonë thonë fjalën e fundit. DeGoli Ata që gjithmonë flasin mirë për femrat, nuk i njohin mirë. Ata që gjithmonë flasin keq për ato, nuk i njohin fare. Lebruni Femrat klithin kur e shohin miun, ndërsa qeshin kur shohin ujkun. Montenji Kur është fjala për femra, gjëja më e rrezikshme është se s'mund të jetohet me to, por as pa ato. Bajroni Ajo që na tërheq te femra, rrallë edhe na lidh me të. Kolinsi Gra

Çka është aforizmi ?

Aforizmi është përkufizim, përcaktim, një gjykim ose një mendim i mprehtë, i shprehur shkurt, me fjalë të zgjedhura e kuptimplote. Aforizma është thënje e shkurtër që përmban një mësim të nxjerrë nga jeta: “Kush punon gëzon“ fj. urtë pop. - Trupi shëndoshet me të punuar, mendja ndritohet me të mësuar -. N. Fr… qka eshte aforizmi,cka eshte aforizmi,ceshte aforizmi,cfare eshte aforizmi,qka quajme aforizem,ceshte aforizmi,qka jane aforizmat,cka jane aforizmat,cfare jane aforizmat.dmth,kuptimi,domethenja,

AFORIZMA PËR LIBRIN DHE LEXIMIN

- Kam pasur në jetë vetëm një mik të vërtetë dhe të sinqertë - librin! (Volteri) - Zbavitja më e bukur për njeriun është leximi, ngase shoku më i mirë i tij është libri! - Jetojmë në kohën ku ekzistojnë shumë dijetarë, por ata që flasin janë të paktë. E do të vijë koha kur do të ekzistojnë pak dijetarë, e ata që do të flasin do të jenë të shumtë! (Abdullah ibën Mesudi) - Njeriu që nuk lexon libra të mirë nuk ka asnjë avantazh andaj atij që s'mund t'i lexojë! (Mark Tvain) - Ai që e kompozon veten është më i zgjuar se sa ai që e kompozon një libër! (Benjamin Franklin) - Librat përbëjnë kapital. Një bibliotekë është jetëgjatë sa edhe një shtëpi, me qindra vjet. Pra, librat nuk janë një artikull konsumi, por një kapital. Dhe shpesh, në rastin e njerëzve profesionistë, është i vetmi kapital! (Thomas Jefferson) - Ndoshta kanë pasur të drejtë që e kanë vënë dashurinë nëpër libra, ngase ajo nuk mund të jetojë askund tjetër! (William Faulkner) - Mos jep kurrë libra, sepse

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more