Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Nëna. Show all posts
Showing posts with label Nëna. Show all posts

Ese - Dashuria ndaj nënës
Nënë është një fjalë që ka një tingull shumë të ëmbël,ku çdo fëmijë qysh në belbëzimin e tyre të parë mësojnë fjalën nënë.

Nëna për çdo fëmijë është shumë e rëndësishme dhe i kushton një respekt të veçant.

Shih edhe: Ese të ndryshme shqip

Dashuria më e madhe që ekziston në botë,është dashuria ndaj nënës.

Nëna na solli në jetë,na mësoi,edukoi në mënyrën më të mirë dhe ne duhet t'a duam nënën më shumë se çdo qenie tjetër.

Dhe për çdo nënë fëmijët e tyre janë çdo gjë në botë.

Nëna mundohen me mish e shpirt që t'ia ofron të gjitha kushtet e nevojshme për jetë,mësim dhe edukim fëmijëve të tyre.
 Ese - Dashuria ndaj nënës,nje ese ku pershkruhet dashuria ndaj nenes apo Nena si qenia me e dashur ne bote,ese per nenen,nena ese shqip,ese per  dashurine ndaj nenes,dashuria e nenes ese shqipNënë është një fjalë që ka një tingull shumë të ëmbël,ku çdo fëmijë qysh në belbëzimin e tyre të parë mësojnë fjalën nënë.

Nëna për çdo fëmijë është shumë e rëndësishme dhe i kushton një respekt të veçant.

Shih edhe: Ese të ndryshme shqip

Dashuria më e madhe që ekziston në botë,është dashuria ndaj nënës.

Nëna na solli në jetë,na mësoi,edukoi në mënyrën më të mirë dhe ne duhet t'a duam nënën më shumë se çdo qenie tjetër.

Dhe për çdo nënë fëmijët e tyre janë çdo gjë në botë.

Nëna mundohen me mish e shpirt që t'ia ofron të gjitha kushtet e nevojshme për jetë,mësim dhe edukim fëmijëve të tyre.
 Ese - Dashuria ndaj nënës,nje ese ku pershkruhet dashuria ndaj nenes apo Nena si qenia me e dashur ne bote,ese per nenen,nena ese shqip,ese per  dashurine ndaj nenes,dashuria e nenes ese shqip

Nëna - vjershë nga Rumejsa Kadiri


Nëna - vjershë nga Rumejsa Kadiri

Nënën time
Shumë e dua
Sepse ajo më
edukoi mua
Ajo më rriti
e më mësoi
Si të sillem
me të tjerët
Ajo më tregoi

vjersha per nenen,nena vjershe,vjersha per nenen,vjersha,vjershe,poezi,poezia,per,poezite,vargje,vargje per,poezi per.vjersha per femije,vjersha per fmije,nonen,mamin,mamane,momin,nonat,nenatNëna - vjershë nga Rumejsa Kadiri

Nënën time
Shumë e dua
Sepse ajo më
edukoi mua
Ajo më rriti
e më mësoi
Si të sillem
me të tjerët
Ajo më tregoi

vjersha per nenen,nena vjershe,vjersha per nenen,vjersha,vjershe,poezi,poezia,per,poezite,vargje,vargje per,poezi per.vjersha per femije,vjersha per fmije,nonen,mamin,mamane,momin,nonat,nenat


Me mall,oj nanë - poezi nga Agnesa Mahalla


Me mall dua të më perqafosh

nga gjoksi yt,nana ime

nga gjoksi yt kurrë të mos më largosh


Me mall të më thuash

"Jam krenare për ty "

me mall të shikosh dhe vellanë

me malle të thuash

"Dritat e syve të mi jeni veq ju të dy"
Me mall të na tregosh

se sa shume te kemi munguar

me mall të na shikosh

veç dhimbjen për t harruar
Se dy bijt e tu oj nana ime

veq për ty jan këta që janë

Se veç ty oj nana ime,veç ty të dy të kanë.
Po eja nana ime,eja e na përqafo me mall

eja nanë të na përqafosh

Të kemi përqafimet e tua sa të jemi gjallë

Për ty të mos kemi më mallë

për ty oj nane..

vjersha,vjershe,poezi,poezia,per,poezite,vargje,vargje per,poezi per.vjersha per femije,vjersha per fmije,mallin e nones,nenen,nonen,mamin,mamane,poezi per nenen,vjersha nga Agnesa Mahalla,Agnesa Mahalla Ferizaj,

Me mall dua të më perqafosh

nga gjoksi yt,nana ime

nga gjoksi yt kurrë të mos më largosh


Me mall të më thuash

"Jam krenare për ty "

me mall të shikosh dhe vellanë

me malle të thuash

"Dritat e syve të mi jeni veq ju të dy"
Me mall të na tregosh

se sa shume te kemi munguar

me mall të na shikosh

veç dhimbjen për t harruar
Se dy bijt e tu oj nana ime

veq për ty jan këta që janë

Se veç ty oj nana ime,veç ty të dy të kanë.
Po eja nana ime,eja e na përqafo me mall

eja nanë të na përqafosh

Të kemi përqafimet e tua sa të jemi gjallë

Për ty të mos kemi më mallë

për ty oj nane..

vjersha,vjershe,poezi,poezia,per,poezite,vargje,vargje per,poezi per.vjersha per femije,vjersha per fmije,mallin e nones,nenen,nonen,mamin,mamane,poezi per nenen,vjersha nga Agnesa Mahalla,Agnesa Mahalla Ferizaj,

Nënë e Baba unë i dua - vjershë

Nënë e Baba unë i dua - vjershëNën' e baba unë i dua,
Se kujdesen fortë për mua:
Me ushqejnë e më mësojnë,
Pa me veshin, më pastrojnë
Dhe më rritin me mundime,
Me gezim e hidhërime.
Po dhe unë i siguroj
Gjithë të mirat s'i harroj.
Kur të rritem do punoj,
Nën' e baba t'i nderoj.

vjersha,vjershe,poezi,poezia,per,poezite,vargje,vargje per,poezi per.vjersha per femije,vjersha per fmije,nene dhe baben,babain,atin,baben,mamin,mamane,nonen
Nënë e Baba unë i dua - vjershëNën' e baba unë i dua,
Se kujdesen fortë për mua:
Me ushqejnë e më mësojnë,
Pa me veshin, më pastrojnë
Dhe më rritin me mundime,
Me gezim e hidhërime.
Po dhe unë i siguroj
Gjithë të mirat s'i harroj.
Kur të rritem do punoj,
Nën' e baba t'i nderoj.

vjersha,vjershe,poezi,poezia,per,poezite,vargje,vargje per,poezi per.vjersha per femije,vjersha per fmije,nene dhe baben,babain,atin,baben,mamin,mamane,nonen

Nëna ime lan tesha me një gisht

Nëna ime lan tesha me një gisht

Nëna ime
lan tesha me një gisht
Saora,saora
Dhe bardh,bardh
Sikur bora.

Tik!
Me një gisht
prek sustën në makinë
Dhe lan
i shpërlan
Dhe i than.


vjersha per lavatriqen,vjershe per maqinen e rrobave,vjershe per makinen e larjes se rrobave,vjershe per lavatricen,lavatriçen,poezi,poezi per lavatriçe
Nëna ime lan tesha me një gisht

Nëna ime
lan tesha me një gisht
Saora,saora
Dhe bardh,bardh
Sikur bora.

Tik!
Me një gisht
prek sustën në makinë
Dhe lan
i shpërlan
Dhe i than.


vjersha per lavatriqen,vjershe per maqinen e rrobave,vjershe per makinen e larjes se rrobave,vjershe per lavatricen,lavatriçen,poezi,poezi per lavatriçe

Nënë, moj e mira nënë

Udhë e largët më kish marrë,
gji e zemër mi kish tharë.
Nënë.... moj e mirë nënë,
det i thellë e i pamatur dhimbshurie.
Sa më prite atë natë, ti e dije.
Era vjen më thotë dy fjalë,
ulërinte si e marrë.
Nënë ....
era vjen më thotë dy fjalë,
ulërinte si e marrë, ...
nënë... moj e mirë nënë,
det i thellë, e i pamatur dhimbshurie.
Sa më prite atë natë, ti e dije.
Erdha e s'të gjeta të gjallë,
u ula të puth në ballë.
Nënë,...
të putha gjirin e tharë,
por dot nuk ta nxorra mallë.
Nënë.... moj e mirë nënë,
det i thellë, e i pamatur dimbshurie.
Sa më prite atë natë, ti e dije.
Udhë e largët më kish marrë,
gji e zemër mi kish tharë.
Nënë.... moj e mirë nënë,
det i thellë e i pamatur dhimbshurie.
Sa më prite atë natë, ti e dije.
Era vjen më thotë dy fjalë,
ulërinte si e marrë.
Nënë ....
era vjen më thotë dy fjalë,
ulërinte si e marrë, ...
nënë... moj e mirë nënë,
det i thellë, e i pamatur dhimbshurie.
Sa më prite atë natë, ti e dije.
Erdha e s'të gjeta të gjallë,
u ula të puth në ballë.
Nënë,...
të putha gjirin e tharë,
por dot nuk ta nxorra mallë.
Nënë.... moj e mirë nënë,
det i thellë, e i pamatur dimbshurie.
Sa më prite atë natë, ti e dije.

Namazi

Syzat