Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Dantroleni. Show all posts
Showing posts with label Dantroleni. Show all posts

Cilat janë format farmaceutike dhe dozat e Dantrolenit ?

Cilat janë format farmaceutike dhe dozat e Dantrolenit ? 

Format farmaceutike dhe dozat e Dantrolenit janë si vijon:

Kapsulla: 25 mg,

Pluhur për tretësirë për injekcion: 20 mg
Cilat janë format farmaceutike dhe dozat e Dantrolenit ? 

Format farmaceutike dhe dozat e Dantrolenit janë si vijon:

Kapsulla: 25 mg,

Pluhur për tretësirë për injekcion: 20 mg

Si dozohet Dantroleni tek hipertermia malinje ?

Si dozohet Dantroleni tek hipertermia malinje ?

Në hipertermi malinje me rrugë I.V. 1 mg/kg që mund të përsëritet sipas nevojës deri në një dozë kumulative prej maks. 10 mg/kg.
Si dozohet Dantroleni tek hipertermia malinje ?

Në hipertermi malinje me rrugë I.V. 1 mg/kg që mund të përsëritet sipas nevojës deri në një dozë kumulative prej maks. 10 mg/kg.

Si dozohet Dantroleni tek gjendjet spastike ?

Si dozohet Dantroleni tek gjendjet spastike ?

Për gjendjet spastike, fillimisht 25 mg në ditë, dozë e cila mund të rritet çdo javë deri në maks. 100 mg 4 herë në javë. Doza e zakonshme 75 mg 3 herë në javë.
Si dozohet Dantroleni tek gjendjet spastike ?

Për gjendjet spastike, fillimisht 25 mg në ditë, dozë e cila mund të rritet çdo javë deri në maks. 100 mg 4 herë në javë. Doza e zakonshme 75 mg 3 herë në javë.

Cilat janë efektet anësore të Dantrolenit ?

Cilat janë efektet anësore të Dantrolenit ?

Efektet anësore të Dantrolenit janë: marramendja; dobësia; diarrea; pështirosje; anoreksia; çrregullime të të pamurit dhe të të folurit; shqetësimi; konvulzionet; frekuencë e rritur e urinimit; më rrallë tahikardi; dispne.

kush jane efektet anesore te dantrolenit,Dantroleni efektet anesore te tij,cilat jane efektet anesore te dantrolenit
Cilat janë efektet anësore të Dantrolenit ?

Efektet anësore të Dantrolenit janë: marramendja; dobësia; diarrea; pështirosje; anoreksia; çrregullime të të pamurit dhe të të folurit; shqetësimi; konvulzionet; frekuencë e rritur e urinimit; më rrallë tahikardi; dispne.

kush jane efektet anesore te dantrolenit,Dantroleni efektet anesore te tij,cilat jane efektet anesore te dantrolenit

Cilat janë kundërindikacionet e Dantrolenit ?

Cilat janë kundërindikacionet e Dantrolenit ? 

Kundërindikacionet e Dantrolenit janë: insuficienca hepatike; spazmet muskulare akute.

kur nuk perdoret dantroleni,mosperdorimi i dantrolenit,ne cilat raste nuk guxohet te perdoret dantroleni
Cilat janë kundërindikacionet e Dantrolenit ? 

Kundërindikacionet e Dantrolenit janë: insuficienca hepatike; spazmet muskulare akute.

kur nuk perdoret dantroleni,mosperdorimi i dantrolenit,ne cilat raste nuk guxohet te perdoret dantroleni

Cilat janë indikacionet e Dantrolenit ?

Cilat janë indikacionet e Dantrolenit ? 

Indikacionet e Dantrolenit janë:relaksimi muskulor në ndërhyrjet kirurgjike, gjendja spastike kronike e muskujve të vullnetshëm, hipertermia malinje.

kur perdoret dantroleni,ne cilat raste perdoret dantroleni,dantroleni perdorimet,indikimet,
Cilat janë indikacionet e Dantrolenit ? 

Indikacionet e Dantrolenit janë:relaksimi muskulor në ndërhyrjet kirurgjike, gjendja spastike kronike e muskujve të vullnetshëm, hipertermia malinje.

kur perdoret dantroleni,ne cilat raste perdoret dantroleni,dantroleni perdorimet,indikimet,

Namazi

Syzat