Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Kufiri shtetëror. Show all posts
Showing posts with label Kufiri shtetëror. Show all posts

Çka kuptojmë më fjalët “kufi etnik” dhe “kufi shtetëror”?


Me fjalët ”kufi etnik” kuptojmë kufijtë në mes të popujve të ndryshëm që dallojnë për nga kombësia e tyre, kurse me ”kufi shtetëror” kuptojmë kufijtë e shteteve që mund të kenë popullsi me kombësi të njëjtë si p. sh. kufiri mes Kosovës dhe Shqipërisë.Me fjalët ”kufi etnik” kuptojmë kufijtë në mes të popujve të ndryshëm që dallojnë për nga kombësia e tyre, kurse me ”kufi shtetëror” kuptojmë kufijtë e shteteve që mund të kenë popullsi me kombësi të njëjtë si p. sh. kufiri mes Kosovës dhe Shqipërisë.


Namazi

Syzat