Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Iridocikliti. Show all posts
Showing posts with label Iridocikliti. Show all posts

Sipas eksudacionit iridociklitet jane :


Sipas eksudacionit iridociklitet jane :

a.    Seroze , serofibrinoze
b.    Fibrinoze dhe purulente
c.    Të dyjaSipas eksudacionit iridociklitet jane :

a.    Seroze , serofibrinoze
b.    Fibrinoze dhe purulente
c.    Të dyja


Dhembja te iridociklitet është :


Dhembja te iridociklitet është :

a.    Ne forme te therjeve
b.    Nuk ka dhembje
c.    Konstante, ciliare që shtrihet në gjysmën e kokës


Dhembja te iridociklitet është :

a.    Ne forme te therjeve
b.    Nuk ka dhembje
c.    Konstante, ciliare që shtrihet në gjysmën e kokës

Iridocikliti hipertenziv diferencohet nga ataku i glaukomës akute sepse :


Iridocikliti hipertenziv diferencohet nga ataku i glaukomës akute sepse :

a.    Vlera e tensionit intraokular është nën 40 mm Hg.
b.    Oda e përparme ka thellësi normale
c.    Të dyjaIridocikliti hipertenziv diferencohet nga ataku i glaukomës akute sepse :

a.    Vlera e tensionit intraokular është nën 40 mm Hg.
b.    Oda e përparme ka thellësi normale
c.    Të dyja


Te pazëvendëueshëm në terapinë e iridocikliteve janë :


Te pazëvendëueshëm në terapinë e iridocikliteve janë :

a.    Cikloplegjikët dhe kortikosteroidet
b.    Miotikët
c.    Intervenimet kirurgjike


Te pazëvendëueshëm në terapinë e iridocikliteve janë :

a.    Cikloplegjikët dhe kortikosteroidet
b.    Miotikët
c.    Intervenimet kirurgjike

Në etiologjinë e iridocikliteve në konsiderim vijnë :


Në etiologjinë e iridocikliteve në konsiderim vijnë :

a.    Sëmundjet autoimmune, tuberkulozi, reumatizmi, fokuset
b.    Përherë janë në pyetje virusët
c.    Përherë shkaktarë janë bakteriet

Në etiologjinë e iridocikliteve në konsiderim vijnë :

a.    Sëmundjet autoimmune, tuberkulozi, reumatizmi, fokuset
b.    Përherë janë në pyetje virusët
c.    Përherë shkaktarë janë bakteriet

Komplikimet e iridocikliteve si glaucoma dhe katarakta mjekohen me :


Komplikimet e iridocikliteve si glaucoma dhe katarakta mjekohen me :

a.    Nuk mjekohen
b.    Terapi medikamentoze
c.    Terapia e vetme është kirurgjike
Komplikimet e iridocikliteve si glaucoma dhe katarakta mjekohen me :

a.    Nuk mjekohen
b.    Terapi medikamentoze
c.    Terapia e vetme është kirurgjikeNamazi

Syzat