Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Robinson Kruzo

Çka është romani aventurier

          Çka është romani aventurier Romani aventuror është roman që pasqyron ngjarjet shqetësuese të jetës së pastër në natyrë.  Lindi nga elemente aventurore të romanit helen, të romanit kalorësiak , të librave popullorë të shekullit XVI dhe u paraqit në mesjetën e vonshme si kundërshti e idealizimeve të letërsisë së oborrit.  Shembuj klasik të romanit aventuror në letërsinë botërore janë romani spanjoll Lasarilo de Tormes, Don Kishoti i Servantesit, Robinson Kruso i Daniel Defos etj.

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more