Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Thënie. Show all posts
Showing posts with label Thënie. Show all posts

Një njeri që pranon fenë Islame

Një njeri që pranon fenë Islame nuk e nderon Islamin, përkundrazi ai vetë nderohet me Islamin! (Mustafa Islamoglu, "Çlirimi i zemrave")

Burimi:Iljasa Salihu
Një njeri që pranon fenë Islame nuk e nderon Islamin, përkundrazi ai vetë nderohet me Islamin! (Mustafa Islamoglu, "Çlirimi i zemrave")

Burimi:Iljasa Salihu

Kërkoje jetën, gjallërinë e saj!

Kërkoje jetën, gjallërinë e saj!
Por asnjëherë mos e heq nga mendja, se jeta mbi dheun e tokës sado i gjallë të jesh, një ditë ti do të bëhesh plotësisht pjesë e ngjitur e saj.
Dhe vdekja gjallëri i jep jetës, kur ajo nga burgu i jetës të çliron!
Në kohë duke lëvizur, mos e kthe kokën prapa, atë për ta ndryshuar, se s'ke për ta bërë, siç askush s'arriti ta bënte.
Po drejtoje mendjen drejt së nesërmes, pa u trembur nga e djeshmja, dhe arrije atë që dje nuk e arrite dot!
Zgjidhe litarin nga qafa e kokës. Jeto i lirë, plot shpresë e guxim, se e nesërmja arrihet me të sotmen, dhe ndëshkimi i së kaluarës s'ta prek të ardhmen.
Se Zoti yt është Falës i Madh!
Ç'pat dje, pat, ç'do të ketë sot, ti je përgjigjja.
E ç'do të ketë për ty nesër, e sotmja jote.
Ti dhe duart e tua, ti dhe zemra jote.
Ti dhe mendja jote.
Bindja jote!
Avni Tafili
 
Kërkoje jetën, gjallërinë e saj!
Por asnjëherë mos e heq nga mendja, se jeta mbi dheun e tokës sado i gjallë të jesh, një ditë ti do të bëhesh plotësisht pjesë e ngjitur e saj.
Dhe vdekja gjallëri i jep jetës, kur ajo nga burgu i jetës të çliron!
Në kohë duke lëvizur, mos e kthe kokën prapa, atë për ta ndryshuar, se s'ke për ta bërë, siç askush s'arriti ta bënte.
Po drejtoje mendjen drejt së nesërmes, pa u trembur nga e djeshmja, dhe arrije atë që dje nuk e arrite dot!
Zgjidhe litarin nga qafa e kokës. Jeto i lirë, plot shpresë e guxim, se e nesërmja arrihet me të sotmen, dhe ndëshkimi i së kaluarës s'ta prek të ardhmen.
Se Zoti yt është Falës i Madh!
Ç'pat dje, pat, ç'do të ketë sot, ti je përgjigjja.
E ç'do të ketë për ty nesër, e sotmja jote.
Ti dhe duart e tua, ti dhe zemra jote.
Ti dhe mendja jote.
Bindja jote!
Avni Tafili
 

Një thënie për përgjigjen dhe pyetjen nga Alma Papamihali

Mos prit pergjigje nga personi qe nuk arrin te kuptoje pyetjen.

|Alma Papamihali|
Mos prit pergjigje nga personi qe nuk arrin te kuptoje pyetjen.

|Alma Papamihali|

Aty ku ka shumë dashuri dhe aty ku ka shumë urrejtje

Aty ku ka shumë dashuri, ka pak urrejtje, si aty ku ka shumë urrejtje, ka pak dashuri.
Ata që e duan të vërtetën, do t'i gjesh me shumë dashuri e me pak urrejtje, ndërsa ata që e urrejnë atë, do t'i gjesh me shumë urrejtje e me pak dashuri.
E vërteta, nuk e godet pengesën, por e shmang atë. Ndërsa e kota, godet e godet, derisa rruga të përfshihet prej saj!
Avni Tafili
 
Aty ku ka shumë dashuri, ka pak urrejtje, si aty ku ka shumë urrejtje, ka pak dashuri.
Ata që e duan të vërtetën, do t'i gjesh me shumë dashuri e me pak urrejtje, ndërsa ata që e urrejnë atë, do t'i gjesh me shumë urrejtje e me pak dashuri.
E vërteta, nuk e godet pengesën, por e shmang atë. Ndërsa e kota, godet e godet, derisa rruga të përfshihet prej saj!
Avni Tafili
 

Kur besmitari flet pak e thotë shumë

Kur besmitari flet pak e thotë shumë.
Kur ka vepra të mëdha!
Kur veprat i qëndrojnë, fjalët nuk ja merr era.
Kur veprat i mungojnë, çdo frymë e vogël që ngritet i lëviz fjalët.

Flasin shumë njerëzit mendjelehtë,mirëpo thojnë pak sepse i mungojnë veprat.
 

Fatmir Latifi
Kur besmitari flet pak e thotë shumë.
Kur ka vepra të mëdha!
Kur veprat i qëndrojnë, fjalët nuk ja merr era.
Kur veprat i mungojnë, çdo frymë e vogël që ngritet i lëviz fjalët.

Flasin shumë njerëzit mendjelehtë,mirëpo thojnë pak sepse i mungojnë veprat.
 

Fatmir Latifi

Një thënie për dashurinë e sinqertë nga Lec Burgaj

Mos e perbuz dashurin e sinqerte, se sillet jeta e kerkon me derman...!

|Lec Burgaj|
Mos e perbuz dashurin e sinqerte, se sillet jeta e kerkon me derman...!

|Lec Burgaj|

Një thënie për përqafimin nga Albana Curri

Eshte veshtire te gjesh nje shpatull te mbeshtetesh kur ndjen trishtim e lotet rrjedhin lum. Por eshte me veshtire te gjesh nje perqafim kur je i gezuar..te gjithe kane inat e lakmi.

|Albana Curri|
Eshte veshtire te gjesh nje shpatull te mbeshtetesh kur ndjen trishtim e lotet rrjedhin lum. Por eshte me veshtire te gjesh nje perqafim kur je i gezuar..te gjithe kane inat e lakmi.

|Albana Curri|

Ndiqni (te Derguarit) dhe mos sillni risi ne fe

Abdullah ibn Mes'udi (radijAllahu anhu) thote: ''Ndiqni (te Derguarit) dhe mos sillni risi ne fe sepse ajo (feja e te Derguarit) ju mjafton.''
Abdullah ibn Mes'udi (radijAllahu anhu) thote: ''Ndiqni (te Derguarit) dhe mos sillni risi ne fe sepse ajo (feja e te Derguarit) ju mjafton.''

Shumica e divergjencave mes bashkëshortëve ndodhin për...

Shumica e divergjencave mes bashkëshortëve ndodhin për shkak të pafuqisë për të komunikuar dhe paraqitur bindjet në mënyrë të saktë mes dy palëve. Ofrimi i dialogut konstruktiv është shërim efektiv i këtyre divergjencave.
Dr. Xhasim Muatava
Shumica e divergjencave mes bashkëshortëve ndodhin për shkak të pafuqisë për të komunikuar dhe paraqitur bindjet në mënyrë të saktë mes dy palëve. Ofrimi i dialogut konstruktiv është shërim efektiv i këtyre divergjencave.
Dr. Xhasim Muatava

Asnjëherë nuk mund t'u shmangësh vendeve...

Asnjëherë nuk mund t'u shmangësh vendeve, njerëzve e rrethanave. Njeriu i shmanget vetëm vetes së tij.

|Alda Merini|
Asnjëherë nuk mund t'u shmangësh vendeve, njerëzve e rrethanave. Njeriu i shmanget vetëm vetes së tij.

|Alda Merini|

Një thënie për zemrën nga William Shakespeare

“Duhet të jesh e lodhur zemër , sepse ke tërë diten që ecën në mendjen time.”

| William Shakespeare |
“Duhet të jesh e lodhur zemër , sepse ke tërë diten që ecën në mendjen time.”

| William Shakespeare |

Nëna e besimtarëve....

"Nëna e besimtarëve Hatixhja, radijallahu anha, ishte shok dhe mik shumë i mirë i Pejgamberit, sal-lallahu alejhi ve sel-lem, ishte këshilliues dhe ndihmëtar i tij deri sa i erdhi shpallja, e kur i erdhi shpallja ishte e para që i besoi". dr. Selman el-Aude
"Nëna e besimtarëve Hatixhja, radijallahu anha, ishte shok dhe mik shumë i mirë i Pejgamberit, sal-lallahu alejhi ve sel-lem, ishte këshilliues dhe ndihmëtar i tij deri sa i erdhi shpallja, e kur i erdhi shpallja ishte e para që i besoi". dr. Selman el-Aude

Shembulli i atij që e largon shikimin ose zemrën në namaz

Shembulli i atij që e largon shikimin ose zemrën në namaz është sikur shembulli i një njeriut të cilin e ka thirrë Mbreti dhe e ka ndalë para tij, e thërret dhe i flet, kurse ky gjatë asaj kohe e largon shikimin nga mbreti në të djathtë ose në të majtë, madje e ka defokusuar edhe zemrën nga mbreti e nuk e kupton se çka i thotë, sepse nuk e ka zemrën aty. Çka mendoni se mund të bëjë mbreti me këtë njeri?! Më e vogla që mund të ndodhë me te është që të largohet prej mbretit i nënçmuar, i padëshiruar dhe i pavlerë për të.
Bekir Halimi
 
Shembulli i atij që e largon shikimin ose zemrën në namaz është sikur shembulli i një njeriut të cilin e ka thirrë Mbreti dhe e ka ndalë para tij, e thërret dhe i flet, kurse ky gjatë asaj kohe e largon shikimin nga mbreti në të djathtë ose në të majtë, madje e ka defokusuar edhe zemrën nga mbreti e nuk e kupton se çka i thotë, sepse nuk e ka zemrën aty. Çka mendoni se mund të bëjë mbreti me këtë njeri?! Më e vogla që mund të ndodhë me te është që të largohet prej mbretit i nënçmuar, i padëshiruar dhe i pavlerë për të.
Bekir Halimi
 

Albin Kurti thërret për bojkotim të produketeve të Serbisë, Irfan Salihu thërret për bojkotim të lavireve....

Albin Kurti thërret për bojkotim të produketeve të Serbisë, Irfan Salihu thërret për bojkotim të lavireve dhe kështu, edhe njëri edhe tjetri mbrojnë ekonominë dhe familjen, edhe pse habitshëm edhe njëri edhe tjetri sulmohen rreptë prej qeverisë! Iljasa Salihu
Albin Kurti thërret për bojkotim të produketeve të Serbisë, Irfan Salihu thërret për bojkotim të lavireve dhe kështu, edhe njëri edhe tjetri mbrojnë ekonominë dhe familjen, edhe pse habitshëm edhe njëri edhe tjetri sulmohen rreptë prej qeverisë! Iljasa Salihu

Ku e ke vëmendjen në namaz...“Dy njerëz qëllojnë në një namaz por mes tyre ka dallim sikur mes qiellit dhe tokës, e kjo ndodhë për shkak se njëri është drejtuar me zemër drejt Allahut, e tjetri në nglizhencë i humbur”.
Ibn Kajim r.a
 
Burimi:Bekir Halimi
 
 


“Dy njerëz qëllojnë në një namaz por mes tyre ka dallim sikur mes qiellit dhe tokës, e kjo ndodhë për shkak se njëri është drejtuar me zemër drejt Allahut, e tjetri në nglizhencë i humbur”.
Ibn Kajim r.a
 
Burimi:Bekir Halimi
 
 

Ripërtëri jetën tënde...

Ripërtëri jetën tënde...
Me ngushticën vjen gjerësia;
Me vështirësinë vjen rehatia;
Me problemin vjen zgjidhja...
Ky është premtimi i Allahut se çdo vështirësi ka lehtësimin, çdo gjë e rëndë lehtësohet dhe çdo gjë e fortë zbutet...
"Me të vërtetë me çdo vështirësi vjen lehtësimi".
Burimi:Bekir Halimi
 
Ripërtëri jetën tënde...
Me ngushticën vjen gjerësia;
Me vështirësinë vjen rehatia;
Me problemin vjen zgjidhja...
Ky është premtimi i Allahut se çdo vështirësi ka lehtësimin, çdo gjë e rëndë lehtësohet dhe çdo gjë e fortë zbutet...
"Me të vërtetë me çdo vështirësi vjen lehtësimi".
Burimi:Bekir Halimi
 

Nese dikush thërret me i bojkotu mallrat e Serbisë...

Nese dikush thërret me i bojkotu mallrat e Serbisë dhe ka të drejte, Unë po thërras me i bojkotu kudrad, Pike.

Hoxhe: Irfan Saliu
Nese dikush thërret me i bojkotu mallrat e Serbisë dhe ka të drejte, Unë po thërras me i bojkotu kudrad, Pike.

Hoxhe: Irfan Saliu

Shoqëria jonë s'është keq

Shoqëria jonë s'është keq.
Keq janë ata që rrëmbyen besën dhe ëndrrat e saj!
Të mirët fitojnë, të këqijtë humbin.
Jo larg, as vonë.
Kur njerëzit e mirë ashpër qortojnë, atyre që gjuha e tyre u duket plumb në ballë, s'është për fajin e atyre, që ashpër godasin. Por për fajin e atyre, mjerisht të bërë qyqarë.
Dhe jemi të thirrur të lutemi, jo të mallkojmë!
Edhe kur mllefi i të dëshpëruarve mbi fytyra na bie, ne i durojmë, duke qenë të fortë e krenarë!
Kur do ta kuptojnë?
Ne shpresojmë duke ftuar me urtësi e maturi në rrugën e Zotit, të Urtit Bujar!

Avni Tafili
Shoqëria jonë s'është keq.
Keq janë ata që rrëmbyen besën dhe ëndrrat e saj!
Të mirët fitojnë, të këqijtë humbin.
Jo larg, as vonë.
Kur njerëzit e mirë ashpër qortojnë, atyre që gjuha e tyre u duket plumb në ballë, s'është për fajin e atyre, që ashpër godasin. Por për fajin e atyre, mjerisht të bërë qyqarë.
Dhe jemi të thirrur të lutemi, jo të mallkojmë!
Edhe kur mllefi i të dëshpëruarve mbi fytyra na bie, ne i durojmë, duke qenë të fortë e krenarë!
Kur do ta kuptojnë?
Ne shpresojmë duke ftuar me urtësi e maturi në rrugën e Zotit, të Urtit Bujar!

Avni Tafili

Nëse unë s’të shoh e s’të dëgjoj...

Nëse unë s’të shoh e s’të dëgjoj, të sheh e të dëgjon Zoti, Ai që sheh e dëgjon gjithçka në hollësi ! Atij asgjë nuk i fshihet.
Nëse sot këtë s’e beson, të siguroj se nesër i bindur plotësisht do ta besosh.
Mendo thellë sot, se nesër mund të jetë vonë, shumë vonë !
Avni Tafili
 
Nëse unë s’të shoh e s’të dëgjoj, të sheh e të dëgjon Zoti, Ai që sheh e dëgjon gjithçka në hollësi ! Atij asgjë nuk i fshihet.
Nëse sot këtë s’e beson, të siguroj se nesër i bindur plotësisht do ta besosh.
Mendo thellë sot, se nesër mund të jetë vonë, shumë vonë !
Avni Tafili
 

Kuku...

Kuku për mu
Çka jam tuj pa
Djali po i thotë babës
Babë une ty t'kam ba

O ZOT RAHMETIN TËND LËSHOJE MBI DHE'
PASHË MADHËRINË TËNDE MOS NA DËNO NE!
 
Kuku për mu
Çka jam tuj pa
Djali po i thotë babës
Babë une ty t'kam ba

O ZOT RAHMETIN TËND LËSHOJE MBI DHE'
PASHË MADHËRINË TËNDE MOS NA DËNO NE!
 

Namazi

Syzat