Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Aliazhet e hekurit

Kush përdoret si lëndë djegëse në shkrirjen e gizës në furrëlart dhe cilat funksione i kryen ?

Kush përdoret si lëndë djegëse në shkrirjen e gizës në furrëlart dhe cilat funksione i kryen ?  Si lëndë e djegshme neë shkrirjen e gizës në furrënaltë përdoret kryesisht koksi i cili kryen 3 funksione. a)Me djegien e tij arrihet temperaturat e larta te nevojshme per zhvillimin e proceseve dhe per shkrirjen e produkteve ne furrnaltë b) Eshte mjet reduktues kryes ne form të CO ,që formohet në furrnaltë nga djegia e koksit c)Jep karbonin e nevojshëm pr formimin e aliazhit metalik hekur –karbon përkatësisht të gizës.

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more