Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Njoftimi

Çka është njoftimi ?

Njoftimi është riprodhim me fakte i një ngjarjeje që realizohet duke u përgjigjur pyetjeve: Kush?, Kur?, Ku?, Çfarë? Çfarë?. Ai është një komunikim i shkurtër, i qartë dhe faktik. Njoftimet zënë një vend të rëndësishëm në mjetet e informimit publik, si në ato të shkruara, ashtu edhe në ato elektronike (radio, televizion, gazetë etj.).  Ato mund të jenë të llojeve të ndryshme: njoftime për ngjarje të kaluara, për ngjarje që priten të ndodhin, njoftime për vende të lira pune, njoftime për tender, njoftime për aksidente a vrasje et j. cka eshte njoftimi,ceshte njoftimi,cfare eshte njoftimi,njoftimi shqip,cka quajme njoftim

Çka është telegrami

Çka është telegrami Telegrami ёshtё njoftim ose lajm qё jepet me anёn e ndёrlidhjes telegrafike; fletё qё pёrmban kёtё njoftim a lajm.  Mund tё jetё telegram pёrshёndetjeje, urimesh, falёnderimesh, ngushёllimesh etj. ceshte telegrami, cka eshte telegrami, cfare eshte telegrami, cfare kuptimi ka telegrami, cili eshte kuptimi i telegramit, cka domethene fjala telegrame, c'eshte telegrami, çeshte telegrami, çka eshte telegrami, cfare kuptimi ka fjala telegram

Ç'është njoftimi

Ç'është njoftimi Njoftimi është kumtim a lajm i shkurtër dhe i thjeshtë që përmban një informacion të qartë. Në të mund të jepen të dhëna të hollësishme për diçka që mund të jetë iinteresuar dëgjuesi. Të dhënat në njoftim duhet të jenë zakonisht burimore. Mund të jepennjoftimet të ndryshme, si: Njoftime për ngjarje që kanë ndodhur dhe Njoftime për ngjarje që priten të ndodhin. Të parat mund të jenë më të përpikta dhe përmbajnë më shumë detaje se të dytat. Për nga përmbajtja janë të llojllojshme varësisht nga sfera që u përkasin. P.sh.: Njoftim për ekskursion. Njoftim për zgjatjen e pushimit gjatë një feste shtetërore. Noftim për pjesëmarrje në gara sportive etj. qka eshte njoftimi, cka eshte njoftimi, njoftimi shqip, qka jane njoftimet, cfare jane njoftimet, njoftimi ne shqip

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more