Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Fjalia nxitëse. Show all posts
Showing posts with label Fjalia nxitëse. Show all posts

Cilat janë format e fjalisë ?

Cilat janë format e fjalisë ?

Fjalitë dëftore, pyetëse, nxitëse dhe dëshirore mund të paraqiten në shumë forma: veprore ose pësore, pohore ose mohore dhe thirrmore.


Fjalia është në formën veprore, kur folja e saj është e formës veprore dhe është në formën pësore, kur folja e saj është e formës joveprore (ose pësore).


Në formën mohore të fjalisë mohohet një pohim. Pra, fjalia e formës pohore pëson një shndërrim mohor.


Fjalitë bëhen thirrmore kur shoqërohen me një ndjenjë të fortë kënaqësie, habie, frike, zemërimi etj. 


cilat jane format e fjalise, forma veprore, forma joveprore, fjalia ne formen veprore, fjalia pohore, fjalia mohore, fjali thirrmore, fjalia paresore
Cilat janë format e fjalisë ?

Fjalitë dëftore, pyetëse, nxitëse dhe dëshirore mund të paraqiten në shumë forma: veprore ose pësore, pohore ose mohore dhe thirrmore.


Fjalia është në formën veprore, kur folja e saj është e formës veprore dhe është në formën pësore, kur folja e saj është e formës joveprore (ose pësore).


Në formën mohore të fjalisë mohohet një pohim. Pra, fjalia e formës pohore pëson një shndërrim mohor.


Fjalitë bëhen thirrmore kur shoqërohen me një ndjenjë të fortë kënaqësie, habie, frike, zemërimi etj. 


cilat jane format e fjalise, forma veprore, forma joveprore, fjalia ne formen veprore, fjalia pohore, fjalia mohore, fjali thirrmore, fjalia paresore

Çka është fjalia nxitëse ?

Çka është fjalia nxitëse ?


Fjalia nxitëse shërben për të nxitur dikë që të zbatojë një urdhër, një këshillë, një sugjerim, një ftesë.fjalitë nxitëse foljet janë zakonisht në mënyrën urdhërore, lidhore e dëftore. 


ceshte fjalia nxitese, cka eshte fjalia nxitese, cfare eshte fjalia nxitese, ceshte fjalia nxitese, cka eshte fjalia nxitse, fjali nxitse shqip, fjalia nxitese shqip, cfare eshte fjalia nxitse, qka eshte fjalia nxitese, fjalia nxitese gramatike shqip, gramatika shqip 
Çka është fjalia nxitëse ?


Fjalia nxitëse shërben për të nxitur dikë që të zbatojë një urdhër, një këshillë, një sugjerim, një ftesë.fjalitë nxitëse foljet janë zakonisht në mënyrën urdhërore, lidhore e dëftore. 


ceshte fjalia nxitese, cka eshte fjalia nxitese, cfare eshte fjalia nxitese, ceshte fjalia nxitese, cka eshte fjalia nxitse, fjali nxitse shqip, fjalia nxitese shqip, cfare eshte fjalia nxitse, qka eshte fjalia nxitese, fjalia nxitese gramatike shqip, gramatika shqip 

Namazi

Syzat