Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Drogat

Çfarë lloji i drogës është Marihuana?

Ndërsa shumica e drogave psikoaktive mund të karakterizohen si stimulant, depresant, ose halucinogjen, marihuana paraqet një kombinim të të trijave, ndoshta duke anuar më shumë nga efektet halucinogjene ose psikodelike, megjithëse edhe efektet tjera janë mjaft të shfaqura. THC konsiderohet përbërësi kryesor aktiv i bimës kanabis por hulumtime të ndryshme shkencore kanë zbuluar se disa kanabinoide tjera si CBD-ja mund të luajnë rol gjithashtu në efektet psikoaktive

Cilat janë efektet e Marihuanës?

Marihuana ka efekte psikoaktive dhe fiziologjike kur konsumohet.  Sasia minimale e THC e cila nevojitet për të pasur një efekt të vërejtshëm psikoaktiv është rreth 10 mikrogramë për kilogram të peshës trupore.  Përveç ndryshimit subjektiv në perceptim dhe humor, efektet tjera më të shpeshta afat-shkurtra fizike dhe neurologjike përfshijnë rrahje më të shpeshta të zemrës, presion të ulur të gjakut, dobësim të memories afat-shkurtër, koordinimit të lëvizjeve, dhe koncentrimit.  Efektet afat-gjate nuk janë ende plotësisht të qarta. efektet e marianes, marihuana efektet e saj, efektet psiqike dhe fiziologjike te marihuanes, marihuana efektet tek njeriu,

Çka është Marihuana?

Marihuana (ose kanabis) i referohet disa përgatitjeve të bimës Konop (Kanabis) të cilat bëhen për tu përdorur si droga psikoaktive dhe për arësye mjekësore.Nga pikëpamja kimike, komponimi kimik kryesor psikoaktiv në marihuanë është delta-9-tetrahidrokanabinoli (Δ9-THC); i cili është një nga 400 komponimet në planet, përfshirë kanabinoidet, si kanabidioli (CBD), kanabinoli (CBN), dhe tetrahidrokanabivarini (THCV), të cilat mund të prodhojnë efekte shqisore ndryshe nga efektet psikoaktive të THC.Marihuana është forma herbale e kanabisit, dhe përbëhet nga lulet, gjethet, dhe kërcellet e bimëve femërore; hashashi është forma e koncentruar e kanabisit. Përdorimet bashkëkohore të marihuanës janë si drogë rekreative, për rituale fetare, për rituale shpirtërore, dhe si marihuana mjekësore; përdorimi më i hershëm është regjistruar në mijëvjeçarin e tretë p.e.s.Më 2004, Kombet e bashkuara e vlerësuan se rreth 4.0 % të popullsisë adulte të botës (162 milion) e përdorin marihuanën çdo vit, dhe s

Çka është droga ?

Droga është një substancë që sjell ndryshime fizike dhe psikologjike. cka eshte droga,cfare eshte droga,droga shqip,ceshte droga,qka eshte droga,qfare eshte droga, qka quajme droge, droga shqip,droge shqip,qka quajme drog,qfare quajme drog,

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more