Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Thenie per varferine

Thenie per pasurine dhe varferine

Thenie per pasurine dhe varferine   1.Pasuria eshte si uji i kripur:sa me shume pi,aq me shume etje ke.(A.Schopenhauer)   2.Kur isha i ri mendoja se paraja ishte nje gje shume e rendesishme;tani,qe jam plak,jam shume i sigurte per kete.(O.Wilde)   3.Pasuria nuk i perket atij qe e ka,por atij qe di ta gezoje.(B.Franklin)   4.Eshte thene qe etja per para,eshte baza e gjithe te kqijave ne kete bote.E njejta gje mund te thuhet per mungesen e parave.(S.Butler)   5.Nga ferri i te varferve eshte bere parajsa e te pasurve.(V.Hugo)

Një thënie për vdekjen,sëmundjen dhe varfërinë

Ibn Mubareku permend se Ebu Derda ka thene: ''E dua vdekjen per shkak te mallit qe te takohem me Zotin tim, e dua semundjen per shkak se me te me fshihen mekatet dhe e dua varferine per shkak se ajo me ben me te nenshtruar para Zotit tim.'' [Hadith autentik, Ibn Mubareku, Ahmedi, Ebu Nu'ajmi]]

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more