Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Familja

Ese: Familja - shkruar nga Vigjilente N.Gashi

"Familja" Vendi ku jeta jone fillon dhe ku dashuria nuk merr fund asnjeher,quhet familje.Familja eshte nje dhurate per ne ashtu siq edhe ne jemi tek ta! Ajo eshte njera nder dhuratat me te vlefshme per jetet tona,sepse pa te ne as qe do te kishim ardhur ne jete ndonjehere,pa ta ne do te ishim si disa shkendija qe do shuheshin ende pa u ndezur mire!!!Ajo eshte nje gje shume e vlefshme,por nuk mund ta blesh asesi me para!!! Duaje familjen sepse,ajo te deshi ty , te do dhe do te te doje dhe mbeshtes ne cdo hap te jetes. Ata jane te vetmit njerez ne kete bote qe sakrifikojne jeten vetem per ty!!! Vigjilente N.Gashi

Agjentet ekonomik

Agjentet ekonomik Agjentët ekonomik janë: A) INDIVIDI- FAMILJA (në rolin e zotëruesit të burimeve, ofertuesit dhe konsumatorit),  B) FIRMA – organizata që prodhon të mira dhe shërbime, C) QEVERIA – SHTETI si vendimmarrës, krijues dhe mbikqyrës i lojës ekonomike etj.

Çfare është familja ?

 Çfare është familja  ? Familja eshte forme e bashkesise shoqerore e cila pas lidhjeve bashkeshortore ne kuptimin e lidhjeve seksuale ka edhe funskione tjera te shumta. Familja eshte grupi themelor shoqeror e cila themelohet me martesen, me jete bashkeshortore ne mes te dy personave me gjini te kundert dhe pos tyre perbejne edhe pasardhsit e tyre. Familja eshte organi kryesor per shoqerizimin e njeriut. Lloje e familjeve jane Sindiazmike dhe Monogamike. Bashkeshortesia sindiazmike – mashkulli ne kete jete bashkeshortore jeton vetem me nje femer por lidhjet pa veshtiresi mund ti nderprej. Femijet i takojne nenes. Familja monogamike- vetem mashkulli ka mundur ti nderprej lidhjet. Shkurorzimet apo divorcimet perkufizohen si nderprerje e marteses se plotefuqishme ndermjet bashkeshorteve me vendimin e gjyqit per shkaqet e parapara me ligj. ceshte familja, cfare eshte familja, qka eshte familja, qka eshte familje, cfare eshte familja monogamike, cka jane

Çka është familja patriarkale ?

Çka është familja patriarkale ? Në këtë familje pushtetin e ka burri dhe nga ai varen anëtarët e familjes: gruaja, femijët dhe antarët e tjerë të saj. Quhet patriarkale sepse babai i familjes është ai i cili i ka në përkujdesje të përhershme të gjithë antarët e familjes së vetë. Kjo familje lindi edhe si kundërvënie e matriarkalit, ku gruaja e kishte pushtetin në familje. cka eshte familja, cfare eshte patriarkale, ceshte familja patriarkale, ceshte familja patrialkale, qka eshte familja patriarkale, qfare eshte familje patriarkale, qka eshte familja patriarkale, qeshte familja matriarkale, qka eshte familja matriarkale, qeshte familje matriarkale  

Çka është familja ?

Çka është familja ? Familja është një rreth i vogël që përbëhet nga burri, gruaja dhe fëmijët.  ceshte familja, cfare eshte familja, cka eshte familja, c'eshte familja, qka eshte familja, ca eshte familja

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more