Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Çfare është familja ?


 Çfare është familja  ?

Familja eshte forme e bashkesise shoqerore e cila pas lidhjeve bashkeshortore ne kuptimin e lidhjeve seksuale ka edhe funskione tjera te shumta.

Familja eshte grupi themelor shoqeror e cila themelohet me martesen, me jete bashkeshortore ne mes te dy personave me gjini te kundert dhe pos tyre perbejne edhe pasardhsit e tyre.

Familja eshte organi kryesor per shoqerizimin e njeriut.

Lloje e familjeve jane Sindiazmike dhe Monogamike.

Bashkeshortesia sindiazmike – mashkulli ne kete jete bashkeshortore jeton vetem me nje femer por lidhjet pa veshtiresi mund ti nderprej. Femijet i takojne nenes.

Familja monogamike- vetem mashkulli ka mundur ti nderprej lidhjet.

Shkurorzimet apo divorcimet perkufizohen si nderprerje e marteses se plotefuqishme ndermjet bashkeshorteve me vendimin e gjyqit per shkaqet e parapara me ligj.

ceshte familja, cfare eshte familja, qka eshte familja, qka eshte familje, cfare eshte familja monogamike, cka jane shkurorzimet, cfare jane shkurorzimet, cka jane divorcet,cka jane divorcimet, cka eshte divorcimi, qfare jane divorcet, divorci shqip, divorcet shqip, shkurorzimet shqip, shkurorzimi shqip, divorci perkufizim, 
loading...

 Çfare është familja  ?

Familja eshte forme e bashkesise shoqerore e cila pas lidhjeve bashkeshortore ne kuptimin e lidhjeve seksuale ka edhe funskione tjera te shumta.

Familja eshte grupi themelor shoqeror e cila themelohet me martesen, me jete bashkeshortore ne mes te dy personave me gjini te kundert dhe pos tyre perbejne edhe pasardhsit e tyre.

Familja eshte organi kryesor per shoqerizimin e njeriut.

Lloje e familjeve jane Sindiazmike dhe Monogamike.

Bashkeshortesia sindiazmike – mashkulli ne kete jete bashkeshortore jeton vetem me nje femer por lidhjet pa veshtiresi mund ti nderprej. Femijet i takojne nenes.

Familja monogamike- vetem mashkulli ka mundur ti nderprej lidhjet.

Shkurorzimet apo divorcimet perkufizohen si nderprerje e marteses se plotefuqishme ndermjet bashkeshorteve me vendimin e gjyqit per shkaqet e parapara me ligj.

ceshte familja, cfare eshte familja, qka eshte familja, qka eshte familje, cfare eshte familja monogamike, cka jane shkurorzimet, cfare jane shkurorzimet, cka jane divorcet,cka jane divorcimet, cka eshte divorcimi, qfare jane divorcet, divorci shqip, divorcet shqip, shkurorzimet shqip, shkurorzimi shqip, divorci perkufizim, 
loading...

Related Posts :Namazi

Syzat