Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Kultura

Çfarë është kultura ?

Kultura është: 1. Tërësia e arritjeve të një populli dhe të gjithë njerëzit, në fushën e prodhimit dhe në zhvillimin shoqëroi e mendor; shkalla e këtyre arritjeve dhe e këtij zhvillimi në një etapë të caktuar; fusha e zhvillimit shoqëror që përfshin krijimtarinë e gjithanshme në gjuhë, në art, në letërsi, në shkencë dhe në tërë jetën shpirtërore.  Kultura kombëtare. Kultura shqiptare. Kultura popullore. Kultura e lashtë (mesjetare). Kultura e re socialiste. Thesari i kulturës botërore. Zhvillimi i ekonomisë dhe i kulturës.   2. Shkalla e zhvillimit që ka arritur një popull, një grup shoqëror a një njeri në një fushë të caktuar të veprimtarisë. Kultura shëndetësore. Kultura muzikore. Kultura gjuhësore (e gjuhës).   3. Tërësia e njohurive dhe e shprehive të sjelljes a të edukatës që përvetësuar a e përvetëson një njeri në shkollë ose në jetë; zhvillimi i veprimtarisë kulturore e artistike.  Njeri me kulturë. Pallati i kulturës. Vatra e kulturës. Shtëpia e kulturës. Se

Çka është kultura ?

Çka është kultura ? Kultura eshte teresi e parimeve materiale ideore te cilat njeriu   ka ne anen e vet. Kulturë materiale kuptojme te gjitha te ashtuqujaturit objekte shoqerore te cilat shfaqen ne procesin e perpunimit te natyres.  Kultura ideore paraqet punimet e veprimtarise mendore te njeriut prej koheve me te hershme e gjerë me sot ose format, normat e sjelljes, religjioni, shkenca, edukimi idelogjia etj. cka eshte kultura, ceshte kultura, cfare eshte kultura, qfar eshte kultura, kultura shqip, kulture shqip, qka kuptojme me kulture, qka quajme kulture

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more