Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Analiza e veprës ''Shqipëria Çka qenë. Show all posts
Showing posts with label Analiza e veprës ''Shqipëria Çka qenë. Show all posts

Shqipëria Çka qenë,Çështë dhe Çdo të bëhet-kritikë apo analizë letrare

Ndërtimi: e ndarë në 3 pjesë.

Ideja: rruga për shpëtimin e atdheut që mbështetet me varg faktorësh: Tërësia territoriale,veçoria gjuhësore faktet historike.

Flet për lashtësinë e popullit shqiptar me luftërat e zhvilluara në Iliri dhe Epir të kohës së Gencit,Teutës,Pirruas etj.dhe lavdinë që vjen si rezultat i lashtësisë.

Faktor kryesor që shqiptarët të kenë shtet është gjuha e përbashkët shqipë dhe tërësia territoriale që ishin mjaft të rëndësishme si factor mbrojtës nga pushtuesit.

Për ta realizuar vlerën e së drejtës dhe të jetuarit të lirë,Samiu e sheh përmes organizimit gjegjësisht Lidhjes së Prizrenit me çka i dëbon pretendimet e shteteve shovinistë ndaj territoreve shqiptare.

Në këtë traktat,projekton të ardhmen e Shqipërisë,si një shtet borgjez që mbështet pronën private dhe parashihte formimin e Këshillit të pleqve në vend të presidentit.

Zhvillimin ekonomik e sheh të zhvilluar në të gjitha degët,arsimimin dhe kulturën me dimension të ri,ku arsimin e ulët e shihte si të detyrueshme,të mesmen dhe universitar të zhvilluar. Nëse doni analiza letrare të veprave tjera kliko mbi analiza letrare

 Shqipëria çka qenë,çështë dhe çdo të bëhet-kritikë apo analizë letrare, Shqipëria çka qenë,çështë dhe çdo të bëhet kritika, Shqipëria çka qenë,çështë dhe çdo të bëhet analiza,analize  Shqipëria çka qenë,çështë dhe çdo të bëhet,shqiperia cka qene ceshte dhe cdo te behet analiza,analiza letrare  Shqipëria çka qenë,çështë dhe çdo të bëhet
Ndërtimi: e ndarë në 3 pjesë.

Ideja: rruga për shpëtimin e atdheut që mbështetet me varg faktorësh: Tërësia territoriale,veçoria gjuhësore faktet historike.

Flet për lashtësinë e popullit shqiptar me luftërat e zhvilluara në Iliri dhe Epir të kohës së Gencit,Teutës,Pirruas etj.dhe lavdinë që vjen si rezultat i lashtësisë.

Faktor kryesor që shqiptarët të kenë shtet është gjuha e përbashkët shqipë dhe tërësia territoriale që ishin mjaft të rëndësishme si factor mbrojtës nga pushtuesit.

Për ta realizuar vlerën e së drejtës dhe të jetuarit të lirë,Samiu e sheh përmes organizimit gjegjësisht Lidhjes së Prizrenit me çka i dëbon pretendimet e shteteve shovinistë ndaj territoreve shqiptare.

Në këtë traktat,projekton të ardhmen e Shqipërisë,si një shtet borgjez që mbështet pronën private dhe parashihte formimin e Këshillit të pleqve në vend të presidentit.

Zhvillimin ekonomik e sheh të zhvilluar në të gjitha degët,arsimimin dhe kulturën me dimension të ri,ku arsimin e ulët e shihte si të detyrueshme,të mesmen dhe universitar të zhvilluar. Nëse doni analiza letrare të veprave tjera kliko mbi analiza letrare

 Shqipëria çka qenë,çështë dhe çdo të bëhet-kritikë apo analizë letrare, Shqipëria çka qenë,çështë dhe çdo të bëhet kritika, Shqipëria çka qenë,çështë dhe çdo të bëhet analiza,analize  Shqipëria çka qenë,çështë dhe çdo të bëhet,shqiperia cka qene ceshte dhe cdo te behet analiza,analiza letrare  Shqipëria çka qenë,çështë dhe çdo të bëhet

Namazi

Syzat