Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Nacionalizmi postkolonial

Çka është nacionalizmi postkolonial ?

Çka është nacionalizmi postkolonial ? Nacionalizmi postkolonial   ka të bëjë me lëvizjet dhe idetë nacionaliste që u shfaqën në zona të botës dikur të kolonizuara nga vendet evropiane.  Kjo formë zakonisht luajti rol në luftërat kundër kolonializmit.  Megjithatë në shumë rajone koloniale shteti ekzistonte vetëm se vendi kolonizues e kishte vendosur atë.  Pas çlirimit nga kolonizimi, shumë vende ish-koloniale ishin shtete, por atyre u mungonte ndjenja e kombit – e identitetit kombëtar.  Ato përbëheshin nga komunitete dhe kultura të pabarabarta, të cilat qeveritë përpiqeshin t’i integronin me gjithë përçarjet fisnore dhe ndarjet tjera.  Në shumë vende të tilla identiteti kombëtar akoma është pak i zhvilluar. ceshte nacionalizmi postkolonial, cka eshte nacionalizmi postkolonial, cfare eshte nacionalizmi postkolonial, ku lindi nacionalizmi postkolonial, nacionalizem postkolonial, nacionalizmi postkolonia shqip

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more