Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Emrat konkretë. Show all posts
Showing posts with label Emrat konkretë. Show all posts

Çka janë emrat konkretë dhe abstraktë ?

Emrat konkretë janë emrat që tregojnë qenie ose sende që mund të perceptohen nëpërmjet të parit, të dëgjuarit, të prekurit, të nuhaturit ose të shijuarit: djalë, lule, zhurmë, parfum, thartirë etj.

Emrat abstraktë janë emrat që tregojnë ide ose mendime që nuk mund të perceptohen me anë të shqisave: besim, dashuri, zemërim etj. 


cka jane emrat konkret,cka jane emrat abstrakt,cfare jane emrat abstrakt,cjane emrat abstrakt,emrat abstrakt shqip,cfare eshte emri abstrakt,emri abstrakt shqip,qka eshte emri abstrakt,emer abstrakt shqip, emrat abstrakt dhe konkret shqip 
Emrat konkretë janë emrat që tregojnë qenie ose sende që mund të perceptohen nëpërmjet të parit, të dëgjuarit, të prekurit, të nuhaturit ose të shijuarit: djalë, lule, zhurmë, parfum, thartirë etj.

Emrat abstraktë janë emrat që tregojnë ide ose mendime që nuk mund të perceptohen me anë të shqisave: besim, dashuri, zemërim etj. 


cka jane emrat konkret,cka jane emrat abstrakt,cfare jane emrat abstrakt,cjane emrat abstrakt,emrat abstrakt shqip,cfare eshte emri abstrakt,emri abstrakt shqip,qka eshte emri abstrakt,emer abstrakt shqip, emrat abstrakt dhe konkret shqip 

Çka janë emrat konkret ?

 Çka janë emrat konkret ?

Fjalët që emërtojnë frymorë ose sende që mund të shihen apo të preken quhen emra konkretë.

Shembuj: lopa, buallica, kali, delja, njeriu, miu, qeni, dhelpra, ujku etj.cka jane emrat konkret, ceshte emri konkret, c'eshte emri konkret, qka osht emri konkret, qka eshte emri konkret, cfare eshte emri konkret, cka jane emrat konkret, cfare eshte emri konkret, emri konkret shembuj, shembuj me emra konkret, qfare eshte emri konkret
 Çka janë emrat konkret ?

Fjalët që emërtojnë frymorë ose sende që mund të shihen apo të preken quhen emra konkretë.

Shembuj: lopa, buallica, kali, delja, njeriu, miu, qeni, dhelpra, ujku etj.cka jane emrat konkret, ceshte emri konkret, c'eshte emri konkret, qka osht emri konkret, qka eshte emri konkret, cfare eshte emri konkret, cka jane emrat konkret, cfare eshte emri konkret, emri konkret shembuj, shembuj me emra konkret, qfare eshte emri konkret

Namazi

Syzat