Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Maksim Gorki

Romani ,,Nëna” nga Maksim Gorki - Analiza

Romani '' Nëna '' nga ''Maksim Gorki''   Shkruar nga : Agon Bislimi Romani '' Nëna '' nga ''Maksim Gorki'' - ''Analiza'' Lufta revolucionare e klasës punëtore është pasqyruar në mënyrë më të qartë dhe idetë socialiste janë shprehur më hapur në romanin  '' Nëna ''. Romani '' Nëna '' u shkrua me 1906—1907, apo menjëherë pas revolucionit të vitit 1905. Romani është nga veprat me karakteristike e më të mëdha të letërsisë ruse e të letërsisë botërore si nga rëndësia e problemeve që trajtohen në të, nga metoda artistike e re e përdorur, ashtu edhe nga ndikimi që ushtroi në shtresat e gjëra punonjëse dhe në lëvizjen revolucionare të mbarë botës. Brendinë e romanit e formojnë ngjarjet revolucionare që kanë ndodhur në Sormovë në vitet 1901—1902, grevat e demostratat e 1 majit, gjyqi kundër pjesëtarëve të organizatës lokale të partisë. Heronjtë kryesorë

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more