Skip to main content

Posts

Showing posts with the label Fjalët e parme

Çka janë fjalët e parme dhe jo të parme ?

Çka janë fjalët e parme dhe jo të parme ?   Fjalët në gjuhën shqipe janë të parme dhe jo të parme.  Fjala quhet e parme kur tema është e njëjtë me rrënjën, p.sh., flutur-a, këng-a etj.  Fjala quhet jo e parme kur është formuar me parashtesë ose prapashtesë, ose të dyja bashkë, si dhe me mënyra të tjera.  Fjalët jo të parme janë: të prejardhura (flutur-o-j), të përbëra (bukë+pjekës) dhe të përngjitura (megjithatë). cka jane fjalet e parme, cka jane fjalet jo te parme, cka jane fjalet e pasme, cjane fjalet e parme, cfare jane fjalet e parme, cfare jane fjalet jo te parme, fjalet jo te parme shembuj, fjalet e parme shembuj

Postimet e fundit


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

Show more