Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Komunikimi. Show all posts
Showing posts with label Komunikimi. Show all posts

Si bëhet komunikimi dhe çka na mundëson?


Komunikimi bëhet me gojë ose me shkrim. Me anë të tij japim porosi (mesazhe ) të ndryshme .

Komunikimi bëhet me gojë ose me shkrim. Me anë të tij japim porosi (mesazhe ) të ndryshme .

Interneti në shtëpiThuaja se çdo shkollë e shtëpi tani ka lidhje interneti.

Edhe nxënësit është e udhës ta shfrytëzojnë internetin.

Aty mund të gjejnë të dhëna shumë të rëndësishme e bashkëkohore për çdo lëndë mësimore dhe mund të komunikojnë drejtpërdrejt me të afërmit, shokët dhe miqtë e vet.

Por, ka edhe disa gjëra të cilat nuk janë të dobishme, por të dëmshme si: faqet pornografike,faqe që përmbajnë virusa,malware,trojan,spyware,phishing etj.

Prandaj, për ju, fëmijët tuaj apo familjen tuaj rekomandohet instalimi i disa filtrave të posaçëm.

Të lundrosh në rrjet është kaq joshëse, saqë mund të kalosh orë të tëra pa e hetuar.

Per te mesuar rreth instalimit te filtrave kliko mbi artikullin e mëposhtëm:

Si ti bllokoj faqet e padëshirueshme

bllokimi i faqeve te pista,faqet pornografike bllokimi i tyre


Thuaja se çdo shkollë e shtëpi tani ka lidhje interneti.

Edhe nxënësit është e udhës ta shfrytëzojnë internetin.

Aty mund të gjejnë të dhëna shumë të rëndësishme e bashkëkohore për çdo lëndë mësimore dhe mund të komunikojnë drejtpërdrejt me të afërmit, shokët dhe miqtë e vet.

Por, ka edhe disa gjëra të cilat nuk janë të dobishme, por të dëmshme si: faqet pornografike,faqe që përmbajnë virusa,malware,trojan,spyware,phishing etj.

Prandaj, për ju, fëmijët tuaj apo familjen tuaj rekomandohet instalimi i disa filtrave të posaçëm.

Të lundrosh në rrjet është kaq joshëse, saqë mund të kalosh orë të tëra pa e hetuar.

Per te mesuar rreth instalimit te filtrave kliko mbi artikullin e mëposhtëm:

Si ti bllokoj faqet e padëshirueshme

bllokimi i faqeve te pista,faqet pornografike bllokimi i tyre

Sistemi i komunikimitSistemi i komunikimit

Komunikimi është proces i cili përfshinë formulimin,transmetimin,pranimin dhe interpretimin e informatës.

Pra sistemet nuk komunikojn të dhëna vetëm njerëzit komunikojn.

Sistemet transferojn të dhëna nga një sistem në sistemin tjetër në distancë dhe këtë e bëjnë në një shpejtësi të madhe.


Sistemi i komunikimit

Komunikimi është proces i cili përfshinë formulimin,transmetimin,pranimin dhe interpretimin e informatës.

Pra sistemet nuk komunikojn të dhëna vetëm njerëzit komunikojn.

Sistemet transferojn të dhëna nga një sistem në sistemin tjetër në distancë dhe këtë e bëjnë në një shpejtësi të madhe.

Namazi

Syzat