Ruaje këtë postim Ruaje këtë postim

Merrni njoftime per postimet e reja

Search This Blog

Showing posts with label Aktinidet. Show all posts
Showing posts with label Aktinidet. Show all posts

Cilat elemente quhen elemente të bllokut (f) dhe cilat elemente bëjnë pjesë në këtë grup?

Cilat elemente quhen elemente të bllokut (f) dhe cilat elemente bëjnë pjesë në këtë grup? 

Elementet e bllokut (f) janë ato të cilat kanë orbitalet f të plotësuara ose gjysmë të plotësuara. 

Elementet që bëjnë pjesë në këtë grup janë Lantanidet dhe Aktinidet.
Cilat elemente quhen elemente të bllokut (f) dhe cilat elemente bëjnë pjesë në këtë grup? 

Elementet e bllokut (f) janë ato të cilat kanë orbitalet f të plotësuara ose gjysmë të plotësuara. 

Elementet që bëjnë pjesë në këtë grup janë Lantanidet dhe Aktinidet.

Namazi

Syzat